E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasaları yön arayışında---

Asya piyasaları yön arayışında

Asya piyasaları yön arayışında
16 Haziran 2017 - 08:01 borsagundem.com

Piyasalarda Fed etkisi devam ederken yen dolar karşısında iki haftanın en düşüğünü gördü

 Asya borsaları, ABD'de teknoloji hisse senetlerinin değer kaybetmesinin ardından yatırımcıların piyasalarda yeni bir katalizör aramalarıyla bugün yatay kaldı.
Japonya'da merkez bankasının, Fed'in sıkılaşma sinyallerine rağmen para politikasını değiştirmeyerek sabit bırakması üzerine yen, dolar karşısında iki haftanın en düşük seviyelerine yakın seyretti. Japonya Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda kişisel tüketim ve okyanus ötesi ekonomiler hakkında daha pozitif bir görünüm ortaya koyarken, ekonomik toparlanmanın ivme kazandığına yönelik güven duyduğuna da vurgu yaptı.
Japonya'da Nikkei  endeksi yüzde 0.5 yükselerek haftalık kayıplarını yüzde 0.4'e indirdi. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  yatay bir seyir izlerken, haftalık bazda yüzde 0.7 aşağıda kapanmaya hazırlanıyor. ABD'de ise borsalar Nasdaq'ın  öncülüğünde dünü ekside kapattılar. Nasdaq yüzde 0.5 düşerken, Apple  ve Alphabet 
gibi hisseler kayıplarda rol oynadılar. S&P 500 teknoloji endeksi de  yüzde 0.5 düştü. Güney Kore Kospi endeksi  erken saatlerdeki kazançlarını geri vererek yüzde 0.1 düşerken, endeksteki en büyük hisse senedi Samsung Electronics  çok değişiklik göstermedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)