E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsya para birimleri yükseliyor---

Asya para birimleri yükseliyor

Asya para birimleri yükseliyor
26 Nisan 2017 - 10:50 borsagundem.com

Tayvan doları ve Malezya ringiti yükselişe öncülük etti

Asya'da gelişen ülke para birimleri yükselirken bölge Borsalarından oluşan endeks yaklaşık 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Singapur'daki ANZ'de Araştırma Bölümü Başkanı olan Khoon Goh "Fransa seçimleri sonrası risk alma modu devam ediyor. Bu, hisse senetlerinin daha iyi performans göstermesine neden oldu. Donald Trump'ın vergi planı ve yarınki Avrupa Merkez Bankası kararı bu hafta odak noktasında olacak" diye konuştu.

Tayvan doları Eylül 2014'ten beri ilk kez 30 seviyesini aşmasının ardından %0.5 artışla 30.016'ya yükseldi. Para birimi yıl başından bu yana Bloomberg'in izlediği 11 Asya para birimi arasında en iyi performansı kaydetti. Taiex endeksi 4 günde ilk kez gerilerken 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan yükselerek %1.11 oldu.

Mlezya ringiti 2. günde de ralli yaptı. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşerek %4.08 oldu.

Çin'de offshore ve onshore yuan geriledi. Şanghay Borsası %0.4 yükselirken 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan artışla %3.47 oldu. Ekonomistler Çin'de büyümenin hızlanmasını bekliyor.

Endonezya rupisi yükseldi. Küresel fonlar 21 Nisan'da 400 milyar rupilik (30 milyon dolar) tahvil, 99 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Güney Kore wonu 6. günde de yükseldi. 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan artarak %2.21 oldu.

Tayland para birimi baht 3. günde de değer kaybetti. Bangkok'taki Kasikornbank'ta Araştırma Müdürü olan Kobsidthi Silpachai ülkede Nisan ortasındaki yeni yıl tatili sonrası bahtın yükselebileceğini söyledi. 10 yıllık tahvil faizleri 3 baz puan artışla %2.76 oldu.

Filipin pesosu ufak değişimle dolara karşı 49.655'ten işlem gördü. Yabancı yatırımcılar dün 29.2 milyon dolarlık hisse senedi aldı, bu 7 Nisan'dan beri en büyük giriş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)