E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya hisseleri OPEC sonrası yükseldi---

Asya hisseleri OPEC sonrası yükseldi

Asya hisseleri OPEC sonrası yükseldi
29 Eylül 2016 - 07:41 borsagundem.com

Asya piyasaları, OPEC'in dün sürpriz bir şekilde petrol üretimini düşürme kararını almasından destek buldu

Asya hisse senetleri, OPEC üyelerinin beklenmedik bir kararla 2008'den bu yana ilk kez petrol üretimini düşürme konusunda anlaşmaya varmasının ardından, Malezya ringgiti ile birlikte yükselirken, petrol değer kazandı.

Asya'da enerji hisseleri son yedi ayın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi ve dört yılı aşkın sürenin en güçlü çeyrek dönem yükselişini göstermeye hazırlanan MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki yükselişlere öncülük etti. Malezya para birimi ringgit, Asya'nın yegane büyük net petrol ihracatçısı olan bu ülkenin görünümünün iyileşmesi ile birlikte, Asya para birimleri arasındaki yükselişlere öncülük ederken, yen düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Asya'da ülke tahvilleri, yüksek enerji fiyatlarının enflasyonu yükselteceği beklentisi ile geri çekildi.

Petrolde küresel arz fazlası iki yılı aşkın süredir petrol fiyatlarının düşmesine neden oldu ve bu durum, şirket karlarını olumsuz etkileyen deflasyonu destekledi ve dünyanın dört büyük ekonomisinin ikisinde negatif tahvil faizlerine yol açtı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) Çarşamba günü Cezayir'de düzenlenen gayrıresmi toplantıda, üretimin günlük 32.5 ila 33 milyon varil aralığına düşürülmesi için ön anlaşmaya vardı, ancak grup Kasım ayında Viyana'dakai resmi toplantıya kadar üye ülkelerin her biri için hedef konusunda karar almayacak.

Sydney'de Petersons Securities Ltd. stratejisti Tony Farnham, "Enerji sektörü, OPEC kararı sonrası görülen rallinin temel katkıda bulunanı olacak," dedi ve "Bu safhada gördüğümüz, bir şeyler yapabilme niyeti. Daha güçlü bir karar ve ardından bu karara uyulmasını görmek isterdim. Ancak bu henüz ilk adım" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:42'de yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu. Enerji hisselerini içeren alt endeks İse yüzde 4'ün üzerinde yükseldi.

Altın "OPEC" sonrası zayıflayan dolardan destek aldı

 

Petrol "OPEC" kararı sonrası hızlı yükseldi

 

Piyasalar OPEC ile hareketlendi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)