E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya hisseleri düşerken yen dalgalı seyretti---

Asya hisseleri düşerken yen dalgalı seyretti

Asya hisseleri düşerken yen dalgalı seyretti
27 Şubat 2017 - 08:58 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Trump ve Yellen'ın konuşmaları öncesi, Asya hisseleri Japonya öncülüğünde düşerken yen dalgalı seyretti

Japonya hisse senetleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre'de yapacağı konuşma ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasının yer alacağı haftanın başında, Asya hisselerindeki düşüşe öncülük ederken, yen dalgalı bir seyir izledi.

Sigorta şirketleri ve bankalar, yenin üst üste üç gün değer kazanması ve ABD Hazine tahvillerinin faizinin Temmuz ayından bu yana en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından Tokyo'da işlem gören hisseleri aşağı çekti. Petrol varil başına 54 doların üzerinde işlem görürken, altın üç günlük artışın ardından yatay seyretti. Demir cevheri geçen haftaki düşüşlerin ardından ralli yaptı.

Küresel hisse senetlerinin toplam değerinin 70 trilyon doların üzerine çıkmasını sağlayan ralli, para yöneticilerinin siyasi belirsizlikler ve Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmaya hazırlanmasından dolayı tedirgin olması ile birlikte hız kaybetti. Yatırımcılar, Trump'ın harcama planlarına ilişkin detayları işitmeyi umarken, ABD'de mali teşvik planlarının zamanlamasına ilişkin süregelen belirsizlik bu yıl dolar üzerinde baskı oluşturdu. Hisse senetlerinden Dövize, piyasalar, yatırımcıların merkez bankası yetkilileri ve siyasetçilerden gelen her sözcüğü dikkatle takip etmelerinden dolayı günlük dalgalanmalar sahne oluyor.

Sydney'de Kapstream Capital portföy yöneticisi Kumar Palghat, "Trump'ın politikalarının ne olacağından ve bunları uygulayıp uygulamayacağından emin değiliz," dedi ve Trump'ın Salı günkü konuşmasından bazı detaylar almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Piyasaların bu hafta dikkatlerini çeken olaylar şöyle;

*Trump'ın 28 Şubat'ta Kongre ortak oturumunda yapacağı konuşmada, vergi ve sağlık reformları ve altyapı harcamalarına ilişkin planlarından bahsetmesi bekleniyor.

*Yatırımcılar ayrıca aralarında haftanın sonunda Chicago'da Başkan Janet Yellen'ınki de olmak üzere bir dizi Fed yetkilisinin konuşmalarını da izleyecek.

*Bu hafta açıklanacak olan veriler arasında, ABD kişisel gelir ve harcamlar yer alıyor. Hindistan ve Avustralya dördüncü çeyrek GSYİH verilerini açıklayacak. Çin'deki PMI verilerinin büyümenin sürdüğünü göstermesi bekleniyor. Japonya'da ise fabrika üretimi, konut başlangıçları ve sermaye harcamaları verileri var.

Para Birimleri

*Yen dolar karşısında yüzde 0.2'lik kayıp ve kazanç arasında dalgalandıktan sonra yüzde 0.1'den az düşerek Tokyo saati ile 12:09'da 112.23 seviyesine geldi. Yen önceki üç günde yüzde 1.4 ıçradı.

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi. Endeks geçen hafta yüzde 0.4 geriledi ve vy son üç haftanın ilk düşüşüydü.

*Sterlin, Times of London gazetesinde, İngiltere Başbakanı Theresa May'in İskoçya'nın Mart ayında bağımsızlık referandumu için hazırlanmakta olduğu yolunda çıkan bir haber sonrası yüzde 0.4 geriledi.

Hisse Senetleri

*MSCI Asya Pasifik Endeksi geçen hafta yüzde 0.4 düştükten sonra yüzde 0.4 daha geriledi. Japonya'da Topix Endeksi, ihracatçı ve banka hisselerinin baskısı ile birlikte yüzde 1.2 düştü ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

*Hong Kong2da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla değişmezken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 yükseldi. Dow Jones Endeksi Cuma günü yeniden rekor seviyede kapandı ve böylelikle üst üste 11 gün rekor seviyeden günü tamamlaadı. Stoxx Europe 600 Endeksi üç gün üst üste düştükten sonra geçen haftayı yatay tamamladı.

Emtia

*BAtı Teksas Petrol ü (WTI) Cuma günü yüzde 0.8 düştükten sonra yüzde 0.2 yükseldi.

*Altın yüzde 0.1'den az düşerek ons başına 1,256.27 dolara indi. Metal geçen hafta yüzde 1.8 yükselerek dörtdüncü haftayı da kazançla geçti.

*Demir cevheri geçen hafta düştükten sonra yüzde 4.9 tırmandı.

Tahvil

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, üç gün üst üste düştükten sonra iki baz puan yükselerek yüzde 2.33'e tırmandı.

*Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan gerileyerek yüzde 2.70'e indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)