E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya hisseleri bankalar öncülüğünde düştü---

Asya hisseleri bankalar öncülüğünde düştü

Asya hisseleri bankalar öncülüğünde düştü
30 Eylül 2016 - 07:24 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, Deutsche Bank endişelerinin bankalara satış getirmesi ile geriledi

Asya hisse senetleri, Deutsche Bank AG'nin mali durumuna ilişkin endişelerin artması ve buna bağlı olarak küresel finans hisselerine satış gelmesi ile birlikte değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.9 düşerek Tokyo saati ile 09:07'de 140.05 puana indi. Asya finans hisselerini içeren endeks, gösterge endekste en fazla düşen grup oldu ve Japonya'da Mistsubishi UFJ Financial Group Inc ve Avustralya'da aralarında Commonwealth of Australia'nın da bulunduğu bankalara gelen satışların etkisi ile yüzde 1 geriledi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2 düşerken, tüketici fiyatlarının Ağustos ayında da düşerek gerilemesini altıncı aya taşımasının ardından yen dolar karşısında 101.20 seviyesinde işlem gördü. Deustche Bank hisseleri ABD'deki işlemlerde, Bloomberg'de çıkan bazı hedge fonların bu bankaya ilişkin yatırımlarını azaltmakta olduğu şeklindeki haberin etkisiyle, rekor düşük seviyeye geriledi ve finans hisselerini aşağı çekti.

Sydney'de Rivkin Securities stratejisti James Woods, "Deutsche açık bir şekilde beklentileri olumsuz etkiliyor ve düşüşler endişe verici," dedi ve "Küresel sistemik risk açısından bir numaralı banka olarak gösterilmesinden dolayı, bu durun herkesi endişelendiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Uluslararsı Para Fonu (IMC) Haziran ayında yaptığı açıklamada bu bankanın en büyük finans şirketlieri arasında sistemik riske en büyük katkıda bulunan kuruluş olduğıu uyarısında bulunmuştu.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7 düştü. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 ve Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.4 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)