E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya ekonomileri riskli olabilir---

Asya ekonomileri riskli olabilir

Asya ekonomileri riskli olabilir
08 Mayıs 2018 - 10:31 borsagundem.com

HSBC Asya Ekonomileri Birimi Başkanı Neumann'a göre, ABD 10 yıllık tahvil faizinin yüzde 3.5'e yükselmesi Asya'da gelişen ülke ekonomilerini riskli duruma sokabilir

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC'nin Asya Ekonomileri Birimi Başkanı Frederic Neumann ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %3.5'e yükselmesinin gelişen Asya ekonomilerini riskli bir duruma sokabileceğini kaydetti.

Neumann, birçok Asya ekonomisinin tahvil piyasasına büyük miktarda yabancı yatırım olduğunu ancak 10 yıllık tahvil faizlerindeki yükselişin bu duruma son vereceğini öngördü.

Neumann "iyi haber, 10 yıllıklar bu ay %3'ün altında kalmaya devam etti, bu da yatırımcının enflasyonun büyük ölçüde toparlanacağına inanmadığını gösteriyor. Temel olarak bakılınca piyasa enflasyonun uzun vadede ivmelenmesine ikna olmuş değil. Bu da tahvil piyasalarına sermaye girişine bağımlı olan gelişen ülkeler için büyük önem taşıyor" dedi.

10 yıllık tahvil faizi dün %2.9553 seviyelerinde dengelenmişti.

Neumann tahvil faizlerinin bu seviyelerde kalması durumunda gelişen ülkelere fon giriş çıkışlarının stabil olacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)