E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında toparlanma---

Asya borsalarında toparlanma

Asya borsalarında toparlanma
28 Mart 2017 - 07:22 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dolar, endişelerin azalmasıyla birlikte sakinleşti. Asya borsaları değer kazandı.

Japonya'da Topix Endeksi ve Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, Singapur'dan Güney Kore'ye, hisse senetlerindeki kazançlara öncülük etti. Yen erken saatlerdeki kayıpların ardından fazla değişmedi.

ABD'de Cuma günü sağlık hızmetleri yasa tasarısının geri çekilmesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi gündemini uygulayabilmesine ilişkin endişeleri artırmasından dolayı, pazartesi günü küresel hisse senetlerine kısa sürelğine satış getirdi. Dolar, pazartesi günü Trump'ın seçilmesinden sonra elde ettiği kazançların neredeyse tümünü geri verdikten sonra sakinleşirken, Syandard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) gün sonuna doğru kayıplarını geri aldı ve volatilite göstergesi VIX geriledi.

Yatırımcılar, yavaşlayan enflasyonun Fed'in daha yavaş bir sıkılaştırmaya gitmesine neden olacağı beklentilerine ağırlık veriyor. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyon ve kamu harcamalarına ilişkin belirsizlikle birlikte, bu yıl iki faiz artırımının sıkılaştırma için yeterli doz olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)