E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında karışık seyir, Japon yeni dalgalanıyor---

Asya borsalarında karışık seyir, Japon yeni dalgalanıyor

Asya borsalarında karışık seyir, Japon yeni dalgalanıyor
14 Mart 2017 - 07:13 borsagundem.com

Küresel piyasalar, hisse senetleri, Fed toplantısı öncesi karışık seyrederken, yen dalgalandı

Asya hisse senetleri ve ABD Hazine tahvilleri, yatırımcıların Fed'in bu haftaki toplantıda faiz artırımına gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakmaları ile birlikte, bu yılın en yüksek seviyeleri yakınında karışık seyretti. Petrol kayıplarını geri aldı ve altı gün düren düşüşünü sonlandırmaya yöneldi.

Japonya'da Topix Endeksi, Japon yeninin dalgalı bir seyir izlemesi ile birlikte son dört günde ilk kez aşağı yönde hareket etti. Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, Çin'de ekonominin yıla güçlü bir tonda başladığını gösteren verilerin ardndan değer kazandı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.62 civarında kaldı. Euro sakin seyrini sürdürürken, İngiliz sterlini, parlamentonun Başbakan Theresa May'in İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması (Brexit) için iki yıl sürecek görüşmelere başlamasının yolunu açması ile birlikte geriledi.

Küresel hisse senetleri, analistlerin Fed'in bu yılın başında faizleriöngörülenden daha hızlı artıracağına ilişkin beklentileri güçlendirmesi ile birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor. Çin'de Ocak ve Şubat aylarını içeren sanayi üretimi verisi yüzde 6.3 artarken, perakende satışlar yüzde 9.5 tırmandı. ABD'de oldukça güçlü bir kış fırtınasının Salı günü erken saatlerde ABD'nin Doğu Kıyısı'nı vurması bekleniyor.

JP Morgan Asset Management küresel piyasa stratejisti Mike Bell, "Piyasalar bütünüyle faiz artırımı bekliyor, bu nedenle, ancak eğer Fed, bizim beklemememize rağmen, düşük tahvil faizlerine ve düşük dolara yol açabilecek bir hayalkırıklığı yaratmazsa, piyasa tepkisi muhtemelen sakin olacak" dedi ve "Tüm dikkatler, daha şahin bir tonun olup olmadığını anlayabilmek için, faiz kararı sonrası yapılacak açıklamada olacak. Eğer böyle bir açıklama gelirse, faizler ve doalr daha da yükselebilir" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:25'te yüzde 0.1'den az düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)