E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında kararsız seyir---

Asya borsalarında kararsız seyir

Asya borsalarında kararsız seyir
10 Temmuz 2014 - 09:59 borsagundem.com

Asya borsalarında, ABD Merkez Bankası'nın haziran ayına ilişkin toplantı tutanaklarının açıklanması sonrasında karışık seyir izlendi

Asya borsaları, dün akşam açıklanan Fed toplantı tutanakları sonrasında, Çin'de beklentiyi karşılamayan dış ticaret verileri ve Japonya'da sert düşen makine siparişlerinin ardından karışık seyretti. Asya borsalarında, ABD Merkez Bankası'nın haziran ayına ilişkin toplantı tutanaklarının açıklanması sonrasında, Çin ve Japonya'dan gelen ekonomik verilerin ardından, karışık bir seyir izlendi.

Fed'in 17-18 Haziran toplantısına ilişkin tutanaklarda, tahvil alımlarının ekim ayında sonlandırılabileceği görüşü öne çıkarken, faiz oranlarının ne zaman artırılmaya başlanacağıyla ilgili yeni bir açıklama yer almadı. Tutanakların ardından, bugün bölgede açıklanan önemli verilerin etkisiyle Asya borsaları karışık seyretti.

Çin'de bugün açıklanan verilere göre, haziran ayında ihracat yüzde 7,2 ile beklentinin altında artış kaydederken, ithalat yüzde 5,5 ile tahminlerin üzerinde geldi. İhracatın beklentiyi karşılamaması sonucunda, söz konusu dönemde ülkedeki dış ticaret fazlası geçen ay bulunduğu 35,9 milyar dolar seviyesinden 31,6 milyar dolara geriledi. Verilerin ardından Çin'de Şanghay bileşik endeksi 27 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviyeye gerilemesine karşın, gelen tepki alımlarıyla yüzde 0,1 artışla 2.041,14 puanda seyrediyor.

Japonya'da haziran ayına ilişkin tüketici güveni 41,1 seviyesine yükselirken, aynı dönemde makine siparişleri yüzde 19,5 ile beklentinin oldukça üzerinde geriledi. Veri sonrası Nikkei endeksi, yendeki güçlenmenin de etkisiyle yüzde 0,6 ile sert düşerek günü 15.216,47 puandan sonlandırdı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 101,467 seviyelerinden işlem görüyor.

Güney Kore'de, ülke merkez bankası politika faizini yüzde 2,5'te sabit tuttu, büyüme beklentisini ise yüzde 4'ten yüzde 3,8'e çekti. Kospi endeksi de bu gelişmenin ardından günü yüzde 0,1 yükselişle 2.002,84 puandan tamamladı.

Hindistan'da Sensex endeksi, yüzde 0,8 gerilemeyle 25.267,65 puanda dalgalanıyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi de yüzde 0,2 artışla 59,876 seviyelerinden alıcı buluyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,3 kazançla 23.248,18 puanda bulunuyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)