E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarına teknoloji hisseleri darbe vurdu---

Asya borsalarına teknoloji hisseleri darbe vurdu

Asya borsalarına teknoloji hisseleri darbe vurdu
30 Kasım 2017 - 09:29 borsagundem.com

Asya borsalarında işlem gören teknoloji hisselerindeki düşüş baskı yarattı

Asya borsaları yüksek seyir izleyen teknoloji hisselerindeki düşüşün baskısıyla geriledi. Bazıları teknoloji hisselerindeki bu düşüşü güçlü bir yükselişten sonra sağlıklı bir toparlanma olarak görürken diğerleri, sektörü güçlendiren bir "super cycle" zirvesinin işaretçisi olabileceğine inanıyorlar. Samsung Electronics'in yüzde 2.9 düşüşle iki ayın dip seviyesine gerilemesiyle ve Tayvan'ın TSMC şirketinin  yüzde 1.9 gerilemesiyle Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.9 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi elektronik makine üreticilerindeki yüzde 2 düşüş öncülüğünde yüzde 0.1 geriledi. S&P 500 endeksi yatay seyretse ve Dow Jones endeksi yüzde 0.44 yükselse dahi Nasdaq bileşik  yatırımcıların bankalara ve diğer sektörlere yönelmesiyle yüzde 1.27 geriledi. Amazon.com hisseleri Apple , Alphabet ve Facebook , yüzde 2 ila yüzde 4 arasında geriledi.Yılın diğer yükselen hisseleri arasında yer alan Netflix yüzde 5.5 geriledi. Bu hisseleri baskı altında bırakan Samsung Electronics'in "super cycle" hafıza çip talebinin yakında zirveye ulaşabileceğini gösteren Morgan Stanley'in bu hafta başında verdiği bir rapor oldu.

DÖVİZ

Dolar beklentilerin üzerinde gelen ABD ekonomik büyüme verisinin ardından yüksek seyir izliyor ancak yatırımcıların ABD vergi reform yasasındaki gelişmeleri temkinli izlemeleriyle temel para birimleri karşısında aylık düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 93.255'e yükselse de hala aylık bazda yüzde 1.4 ekside bulunuyor. ABD'de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) işletme yatırımı ve stoklardaki artışın, tüketici harcamalarında gözlenen yavaşlamayı telafi etmesiyle üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 3.3 büyüme kaydetti ve bu üç yılın en hızlı büyümesi olarak kayda geçti. ABD Senato komisyonundan geçen ancak henüz nihai halini almamış tasarıya ilişkin haftanın son günlerinde Senato genel kurulunda yapılacak oylama yaklaşırken, ABD Kongresi'ndeki Cumhuriyetçiler federal açığın genişleyeceğinden endişe eden yasa yapıcıları memnun etmek için vergi yasa tasarısını yeniden formüle etmeye çalışıyorlar.

PETROL

Petrol piyasaları Viyana'da yapılacak OPEC toplantısı öncesinde temkinli seyir izlerken,üreticiler petrol arzlarını sıkılaştırmak ve fiyatları desteklemek amacıyla Ocak ayında yürürlüğe giren arz kesintisi anlaşmasının uzatılmasını tartışmaya başlayacak. Spot Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına 62.74 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 57.41 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın beklentilerin üzerinde gelen üçüncü çeyrek ABD ekonomik büyümesi verisi ve Fed başkanı Janet Yellen'in ekonomiye ilişkin iyimser açıklamalarının baskısıyla dün gördüğü bir haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor. Spot altının ons fiyatı dün yüzde 0.8 düşüşle 22 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesi olan 1,281.90 doları gördükten sonra bugün hafif değişimle 1,283.95 dolarda bulunuyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 artışla 1,283.10 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)