E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte---

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
25 Mayıs 2016 - 06:56 borsagundem.com

Asya borsaları, Avrupa ve ABD piyasalarındaki artışlardan destek bularak bugün yükselirken, MSCI endeksi yüzde 1.6, Nikkei endeksi de yüzde 1.8 artış kaydetti.

Küresel piyasalarda bugün iyimser hava hakim... 

Asya borsaları Avrupa ve ABD piyasalarındaki artışlardan destek bularak bugün yükselirken, dolar da dün ABD'de açıklanan güçlü konut satışları verilerinin, ekonominin Fed'in önümüzdeki aylarda faiz artırması için yeterince güçlü olduğu fikrini desteklemesiyle beraber değer kazandı.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 1.6 yükselirken, JaponNikkei endeksi de yüzde 1.8 artış kaydetti.

Çin'in CSI 300 endeksi de yüzde 0.4 ilerleme kaydetti.

ABD'de dün açıklanan konut satış verileri, satışlarda Nisan ayında son sekiz yılın en büyük aylık artışının gerçekleştiğini gösterdi.

Avrupa borsalarında yükseliş bekleniyor

Wall Street bu güçlü verinin ardından ABD ekonomisinin güçlenmeye devam ettiği ve Fed'in faizleri yakında artırabileceğine dair inançlarının artmasıyla yüzde 1'in üzerinde artış gösterdi.

Dow Jones yüzde 1.22 artarak 17,706.05 puana yükselirken, S&P500 yüzde 1.37'lik artışla 2,076.06 puan oldu. Nasdaq endeksi de yüzde 2 yükselerek 4,861.06 puandan kapandı.

Fed/Bullard: Haziran ya da Temmuz'da faiz artırımı kesin değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)