E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişini sürdürdü---

Asya borsaları yükselişini sürdürdü

Asya borsaları yükselişini sürdürdü
29 Mart 2017 - 06:52 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, hisse senetleri yükselirken, petrol kazançlarını sürdürdü

Japonya dışında Asya hisse senetleri, ABD'de Tüketici Güvenindeki artışın ekonominin gücüne olan iyimserliği artırmasının ardından değer kazandı.

Avustralya, Hong Kong ve Yeni Zelanda'da hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) Salı günü, ABD'de tüketci güveninin 2000'den bu yana en hızlı artışını gerçekleştirmesinin desteği ile son iki haftanın en hızlı yükselişini yapması ile birlikte değer kazandı. Japonya hisse senetleri, Topix Endeksi'nde 1,500'den fazla şirketin temettü hakkı olmadan işlem görmesinin baskısı ıle değer kaybetti. Enerji üreticileri Asya'da ham petrolün 48 doları geçmesi ile yükseldi.

Küresel hisse senetleri, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin bu ayın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması ve bu seviyeler yakınında seyretmeye devam etmesi ile birlikte üst üste beşinci ayı da yukarıda geçmeye yöneldi. Bu durum, reflasyon işlemlerinin Mart ayında tersine dönmeye başlamasına rağmen gerçekleşirken, Fed yetkilileri 2017'de iki kez daha faiz artırımına gitmenin uygun olduğunu söylüyorlar. Bloomberg'in 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu yıl yüzde 3.7 düştü.

Yen dolar karşısında, salı günü yüzde 0.4 düştükten sonra Tokyo saati ile 10:26'da yüzde fazla değişmeden 111.11 seviyesinde seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)