E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları teknoloji satışına rağmen yükseldi ---

Asya borsaları teknoloji satışına rağmen yükseldi

Asya borsaları teknoloji satışına rağmen yükseldi
13 Haziran 2017 - 08:03 borsagundem.com

Asya piyasaları teknoloji hisselerine gelen satışla yaşadığı kayıpları geri aldı

Asya borsaları, ABD teknoloji hisse senetlerinde yaşanan düşüşe rağmen bugün genel olarak toparlanırken, Kanada doları ise faiz oranlarının beklenenden daha yakın bir zamanda artırılabileceği beklentileriyle yükseldi.
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  yüzde 0.4 yükselerek, bölgedeki teknoloji hisse senetlerinin katkısıyla bir önceki seansta yaşadığı kayıpların yaklaşık yarısını geri aldı. MSCI Asya Pasifik Bilgi Teknoloji endeksi  dün yüzde 1.4 düştükten sonra bugün yeniden yatay bir seyre döndü. Japonya Nikkei endeksi de  yüzde 0.1 düştü. Güney Kore Kospi endeksi  yüzde 0.4 artarken, endeksteki en büyük Hisse senedi olan Samsung Electronics  dün yüzde 1.6 değer kaybetmesinin ardından bugün yüzde 0.5 yükseldi. Pazartesi günü Asya borsalarındaki kayıplara öncülük eden Naver Corp.  ve LG Innotek  sırasıyla yatay bir seyir ve yüzde 1.3'lük artış gerçekleştirdi. Wall Street'te ise teknoloji şirketleri Apple 
, Alphabet , Facebook ve Microsoft dün üst üste ikinci gün satış yaşadılar. Bu satışlar Nasdaq  endeksinde yüzde 0.5, S&P 500  endeksinde yüzde 0.1 ve Dow Jones  endeksinde yüzde 0.2 düşüşe neden oldu.
Kanada'da bir merkez bankası yetkilisinin, ekonominin büyüdüğü bir dönemde faiz oranlarının rekor düşük seviyelerde kalmaya ihtiyacı olup olmadığının merkez bankası tarafından değerlendirileceğini söylemesinin ardından Kanada doları dün başladığı artışları sürdürdü.
ThinkMarkets kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, "Piyasaya daha önce planlanmamış bir sıkılaştırma sinyalinin verilmesinin üzerinden uzun bir zaman geçmiş gibi hissediliyor ve bu da Kanada dolarına gelen pozitif tepkilerde oldukça net bir şekilde görüldü" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)