E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya borsaları son iki yılın zirvesine yaklaştı---

Asya borsaları son iki yılın zirvesine yaklaştı

Asya borsaları son iki yılın zirvesine yaklaştı
02 Mayıs 2017 - 07:52 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ultra uzun vadeli tahvil ihracı ihtimaline dair açıklamalarının ardından yükselen ABD Hazine tahvillerinin etkisiyle yen karşısında son bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Asya borsaları, teknoloji sektörünün açıkladığı güçlü bilançoların iyimserliği artırması ve Kuzey Kore kaynaklı jeopolitik gerginliklerin gittikçe sakinleşmesinin verdiği rahatlığın, Çin ve ABD'den gelen beklentilerin altındaki imalat endeksi rakamlarını bastırmasıyla beraber neredeyse iki yılın zirvelerine yaklaştı. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  yüzde 0.5 artışla Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, bölgede birçok piyasa ekstra bir gün uzayan haftasonu tatilinin ardından yeniden açıldı. Japonya Nikkei  endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Piyasa değeri bakımından dünyanın en değerli beş şirketi olan Apple , Alphabet , Microsoft , Amazon ve Facebook dün ya gün içi rekorlarını kırdılar ya da bugüne kadar en yüksek seviyeden kapanış gerçekleştirdiler. ABD'de Dow Jones dünü yüzde 0.13 düşerek kapatsa da S&P 500  yüzde 0.17 arttı ve Nasdaq  da yüzde 0.73 yükselerek rekor seviyeye çıktı. Yüksek teknoloji firmalarının hisse senetlerindeki artış Google, Amazon ve Microsoft'un geçtiğimiz hafta açıkladığı güçlü bilançolar sonrası artarken, Apple'ın bugün ve Facebook'un da yarın bilanço açıklaması bekleniyor. Kore yarımadasına yönelik gerginlik de ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un ile görüşmek için bir açık kapı bırakması ve doğru şartlar altında genç liderle buluşmasından onur duyacağını söylemesinin ardından bir nebze azaldı. Hisse senetlerinde yakın vadedeki volatilite beklentilerini gösteren CBOE Volatilite Endeksi  Şubat 2007'den bu yana en düşük seviyeye gerileyerek yatırımcıların korkularının dinmekte olduğu sinyalini verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)