E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları petrol fiyatlarındaki hareketlilikle yükseldi---

Asya borsaları petrol fiyatlarındaki hareketlilikle yükseldi

Asya borsaları petrol fiyatlarındaki hareketlilikle yükseldi
04 Temmuz 2017 - 08:01 borsagundem.com

Petrol fiyatları beş yıldan uzun bir sürenin en iyi günlük kazanç sürecini gerçekleştirdi

Asya borsaları, petrol fiyatlarının beş yıldan uzun bir sürenin en iyi günlük kazanç sürecini gerçekleştirmelerinin Avrupa ve ABD borsalarını desteklemesi üzerine bugün yükselirken; Güney Kore'de hisse senetleri Kuzey Kore'nin füze denemesiyle kısa bir süreliğine düşüş yaşadı.
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  yüzde 0.3 yükselirken, Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.4 yükseldi, Güney Kore Kospi ise yüzde 0.1 geriledi. Güney Kore Kospi endeksi erken saatlerde Kuzey Kore'nin bir füze denemesi yaptığı ve bu füzenin Japonya'nın ekonomi bölgesine düşebileceği haberleri üzerine yüzde 0.4 gerileme gerçekleştirdi.
Denemeye cevap olarak Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplantıya çağırdı. Wall Street'te ise enerji ve finans hisse senetlerinin gösterdiği pozitif performansla beraber S&P 500 endeksi yüzde 0.2 ve Dow Jones da  yüzde 0.6 artış gösterdi. Teknoloji hisselerinde görülen düşüşlerin etkisinde kalan Nasdaq  ise yüzde 0.5 geriledi.
ABD'de piyasalar bugün bağımsızlık günü tatili dolayısıyla kapalı olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)