E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları kâr satışları ile geriledi---

Asya borsaları kâr satışları ile geriledi

Asya borsaları kâr satışları ile geriledi
28 Nisan 2017 - 08:39 borsagundem.com

Asya borsaları, yatırımcıların iyi geçen bir haftanın sonunda kâr satışları yapmalarıyla beraber bugün düşüşe geçti.

Asya borsaları, yatırımcıların iyi geçen bir haftanın sonunda kâr satışları yapmalarıyla beraber bugün düşerken, Kore wonu ABD Başkanı DonaldTrump'ın Güney Kore ile yapılan bir ticaret anlaşmasını yeniden görüşeceği veya iptal edeceğini açıklamasının ardından değer kaybetti.
Dolar, Trump'ın açıklamalarının ardından yüzde 0.2 değer kazanarak 1,132.55 wona yükseldi.

Trump aynı zamanda Reuters'a yaptığı açıklamalarda, Kuzey Kore ile nükleer programı yüzünden büyük çaplı bir krizin söz konusu olabileceğini fakat kendisinin diplomasiyi tercih ettiğini söylerken, Güney Kore'nin ise THAAD füzesavar savunma sistemi için 1 milyar dolar ödeme yapmasını istediğini belirtti.

Hyundai Futures döviz analisti Jung Sung-yoon, Trump'ın açıklamalarının "(Daha fazla)
Korumacılık için bir sinyal olarak yorumlanabileceğini" söyledi.  Güney Kore maliye bakanlığından bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada, yönetimin, (ABD tarafından) herhangi bir politika adımının gelip gelmeyeceğini görmek için "bekle ve gör" taktiği uygulamaya başladığını söyledi.  Güney Kore Kospi endeksi güne artıda başlasa da daha sonra kazançlarını geri
vererek yüzde 0.2 düştü. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi
yüzde 0.2 düşerken, haftalık bazda ise yüzde 1.7 artıda kapanış yapmaya ve altı haftanın
en iyi kapanışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Endeks haftanın başlarında neredeyse iki
yılın zirvesini gördü.

Yatırımcılar bugün ilerleyen saatlerde İngiltere, Fransa ve ABD'den gelecek büyüme verileriyle birlikte euro bölgesi Nisan ayı enflasyon verilerini bekliyor olacaklar.  Japonya Nikkei endeksi Mart ayı sanayi üretiminin düşmesi ve hanehalkı harcamalarının beklentilerin üzerinde gerilemesi ile yüzde 0.2 düştü. Endeks haftalık bazda yüzde 3.2 artışla Kasım ayından bu yana en iyi haftalık performansı göstermeye hazırlanıyor.

Dolar bu sabah Asya piyasalarında yükseliş gerçekleştirse de aylık bazda diğer büyük para birimleri karşısında kayıp gerçekleştirmeye hazırlanırken, euro da Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gevşek para politikası eğilimini sürdürmesi ile aylık kazançlarının bir kısmını geri verdi.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi yüzde 0.1 yükselerek 99.193 olurken, haftalık bazda yüzde 0.8 ve aylık bazda da nisan ayı için yüzde 1.2 düşüşte.  Euro da yüzde 0.1 düşüşle 1.0865 dolardan işlem gördü fakat dolar karşısında haftalık yüzde 1.3 ve aylık yüzde 2 artıda kapanmaya hazırlanıyor.

ECB Başkanı Mario Draghi dün yaptığı bir basın toplantısında merkez bankasının gevşek
politika eğiliminin tartışılmadığını söyleyerek ECB'nin para politikasında sıkılaştırmaya
gitmeden önce yaşadığı engellerin altını çizdi.  Draghi aynı zamanda bölgedeki ekonomik büyümenin gittikçe iyileştiğini ve aşağı yönlü risklerin azaldığını belirtti.  Dolar yen karşısında yatay bir seyirle 111.30 yenden işlem görürken, haftalık bazda yüzde 2 yukarıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)