E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları "Japonya" ile yükseldi---

Asya borsaları "Japonya" ile yükseldi

Asya borsaları Japonya ile yükseldi
31 Ağustos 2016 - 07:23 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, zayıf yenin desteği ile değer kazanan Japonya hisselerinin öncülüğünde yükseldi

Asya hisse senetleri, ABD'de bu yıl faiz artırımına gidilebileceği beklentisiyle dolar karşısında zayıflayan yen sonucu Japonya oto üreticileri ralli yaparken, Japonya hisse sentlerinin aylık kaybını geri alması ile birlikte, değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükselerek Tokyo saati ile 09:14'te 138.40 seviyesine tırmandı. Endeks, Temmuz ayında yüzde 5.8 sıçradıktan sonra, bu ayı yüzde 1.5 kazançla geçmeye yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında 102.92 seviyesinde seyretmesi ile birlikte, yüzde 0.9 yükseldi ve bu ayın kayıplarını geri aldı. Japon yeni, Fed'in faiz artırımına gidebileceği spekülasyonunun güçlenmesi ile birlikte, Salı günü itibariyle düşüşünü beşinci güne taşıdı ve Mart ayından bu yana en uzun günlük düşüş serisini gerçekleştirdi.

Tokyo'da Toyo Securities Co. stratejisti Ryuta Otsuka, "Piyasa katılımcıları ABD'de faiz artırımı olasılığını daha yüksek görüyor gibi görünüyor," dedi ve "Yenin dolar karşısınd 103 seviyesine doğru düşüşü Japonya hisse senetleri için olumlu. Piyasa zayıf yene bağlı olarak güçlü seyretmeye başlamalı. Ancak ABD istihdam verisinin yaklaştığını unutmamak gerek. Bu yüzden dalgalanmalar olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya hisse senetleri Ağustos ayında, ABD'de faiz artırımı beklentilerinin artmasının yen karşısında doları güçlendirmesi ile birlikte, Asya'da gelişmiş piyasalardaki kazançlara öncülük etti. Yatırımcılar, küresel ekonominin yüksek borçlanma maliyetlerine dayanıp dayanamayacağına ilişkin işaretler için verileri dikkatle izliyor Traderlar, Salı günü itibariyle, Fed'in faiz artırma olasılığını yüzde 59 olarak görüyor. Bu olasılık bir hafta önce yüzde 53.9 seviyesindeydi.

ABD'de conference Board'un açıkladığı tüketici güveni verisi Ağustos ayında, Amerikalıların işgücü piyasası konusunda daha iyimser olmaları ile birlikte bir yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Yatrımcılar ayrıca, sıkılaştırmanın zamanlaması konusunda işaret alabilmek için, Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisini bekliyor.

Güney Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi öncekikapanış seviyesi yakınındaydı.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)