E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları geriledi---

Asya borsaları geriledi

Asya borsaları geriledi
06 Nisan 2017 - 08:27 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında gerilim potansiyeli olan toplantının başlaması öncesi hisseler değer kaybetti.

Asya'da Fed'in devasa bilançosunu bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltabileceği sinyalleri ve bugün ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında gerilim potansiyeli olan toplantının başlaması öncesi hisseler değer kaybederken, tahvil getirileri de düştü.

Yatırımcılar bugün dünyanın en güçlü iki lideri arasındaki toplantı öncesinde temkinli
kalmayı tercih ettiler. Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago isimli tesisinde gerçekleşecek
olan toplantının en çok konuşulacak konularından bir tanesi Trump'ın nükleer silahlı Kuzey
Kore'yi kontrol altına alabilmek için daha önce söylediği gibi Çin-ABD ticareti tehdidini
kullanıp kullanmayacağı olacak. Ticaret savaşı konusundaki korkular Asya piyasalarının diken üstünde kalmasına neden
oldu.

Japonya Nikkei endeksi yüzde 1.4 düşerek aralık ayından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, Avustralya hisseleri yüzde 0.6 kayıp yaşadı ve S&P 500 vadeli kontratları da yüzde 0.3 geriledi.

Çin'de ise Shanghai endeksi ülkede hizmet sektörü aktivitesinin mart ayında son altı ayın en yavaş genişlemesini göstermesinin ardından yatay kaldı.  Piyasalar son aylarda ABD'den gelecek mali teşviklerin ekonomik büyüme ve enflasyonu teşvik edeceği beklentileri içine girerken, ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü ve Cumhuriyetçi Parti üyesi Paul Ryan, vergi reformu konusunda herhangi bir görüş birliğinin olmadığını ve görüşülmesinin sağlık reformundan daha uzun süreceğini belirtti.

Dolar bugün başlayacak olan ABD-Çin zirvesi öncesi jeopolitik endişelerle beraber
diğer büyük para birimleri karşısında değer kaybetti.  Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi yüzde 0.1 düşerek 100.480 oldu. Endeks dün ABD'de açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ADP özel sektör istihdam raporu sonrası üç haftanın zirvesine yükselmişti.

Dolar yen karşısında da yüzde 0.2 düşerek 110.500 yen seviyesinden işlem görürken, gece 111.450 yen seviyesine kadar çıkmıştı.  Euro ise yüzde 0.1 yükselişle 1.0674 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)