E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Fed tutanaklarıyla geriledi---

Asya borsaları Fed tutanaklarıyla geriledi

Asya borsaları Fed tutanaklarıyla geriledi
06 Temmuz 2017 - 08:04 borsagundem.com

Fed'den faiz artışlarının gelecekte nasıl olacağına dair bir görüş birliği olmadığının görülmesi borsaları geriletti

 Asya borsalarının çoğu dün açıklanan Fed toplantı tutanaklarında ABD'de faiz artışlarının gelecekte nasıl olacağına dair bir görüş birliği olmadığının görülmesiyle beraber bugün düşerken, petrol fiyatları dün gerçekleştirdiği sert kaybın ardından bugün toparlandı.
Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  yüzde 0.2 geriledi. Japonya Nikkei endeksi  de güçlü yenin ihracat kazançları için görünümü kötüleştirmesi üzerine yüzde 0.3 düştü. Çin'de CSI300 endeksi  yüzde 0.2 ve Hong Kong Hang Seng endeksi de  yüzde 0.1 düştü. Asya'da bu hafta işlemler Kuzey Kore'nin Japonya sularına bir füze atmasının ardından karışık bir seyir izlerken, ABD'li yetkililer bu füzenin kıtalararası bir füze olduğunu açıkladı. ABD dün yaptığı açıklamada, gerek olması durumunda Pyongyang'ın nükleer programını durdurmak için güç kullanabileceğini fakat Kuzey Kore'ye küresel diplomatik baskıyı tercih ettiğini belirtti. Wall Street'te Nasdaq  dün teknoloji hisselerinin yeniden toparlanma göstermesiyle yüzde 0.7 artışla kapanırken, Dow Jones yatay kapandı ve S&P500  yüzde 0.15 yükseldi.
Fed'in dün akşam açıklanan 13-14 Haziran'daki toplantı tutanaklarında politika yapıcıların enflasyon görünümü ve bunun ileri dönemlerde faiz artış hızını nasıl etkileyeceği konusunda görüş ayrılıklarının gittikçe arttığı görüldü.
 Singapur'daki IG piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Tutanaklarda görülen karışık söylem ve bilançonun ne zaman daraltılacağına dair duyurunun ertelenmesinden dolayı piyasada gördüğümüz sessiz tepki bizi şaşırtmamalı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)