E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsya borsaları Fed ile yükseldi---

Asya borsaları Fed ile yükseldi

Asya borsaları Fed ile yükseldi
25 Mayıs 2017 - 08:00 borsagundem.com

Fed yetkilileri bilançodaki tahvillerin miktarının azaltılmasına bu yıl içinde kademeli olarak başlanmasından yana

Asya borsaları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bundan sonra yapacağı faiz artırımları ve 4.5 trilyon dolarlık tahvil stokunu azaltma çabaları konusunda temkinli bir yaklaşım ortaya koymasının ardından iki yılın zirvelerine yükselirken, dolar ve ABD Hazine tahvil getirileri geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.7 yükselerek Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkarken, yılbaşından bu yana endeksteki kazanımlar yüzde 17'ye yaklaştı. Çin'de dün Moody's not indirimi sonrası gerileyen Shanghai bileşik endeksi  bugün yüzde 0.3 artıda seyrediyor.
Fed'in 2-3 Mayıs'ta yaptığı para politikası toplantısının tutanaklarına göre Fed yetkilileri, ABD ekonomisinde yakın dönemde görülen yavaşlamanın geçici olduğu net bir şekilde belli olana kadar faizlerin artırımından kaçınılması konusunda görüş birliğine varırken, yetkililerden çoğu faiz artırımının yakında yapılabileceğini düşünüyor.
Tutanaklar ayrıca Fed yetkililerinin bilançodaki tahvillerin miktarının azaltılmasına bu yıl içinde kademeli olarak başlanmasından yana olduklarını ortaya koydu. Değerlendirilen teklife göre itfası gelen tahvillerin her ay belirli bir kısmının bilançodan çıkmasına izin verilecek. Başlangıçta bu tutar düşük düzeyde tutulacak, üç ayda bir ise artırılacak. Tutanakların ardından ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin getirisi dün gördüğü zirve seviye yüzde 2.297'den yüzde 2.255'e geriledi. Opsiyon kontratlarına göre Fed'in gelecek ay faiz artırmasına yüzde 75 olasılık veriliyor. Bu hafta başında ise bu olasılık yüzde 80'in üzerindeydi. ABD'de para politikasının öngörülenden daha yavaş sıkılaştırılacağı beklentisi ABD borsalarını da destekledi, S&P 500 endeksi  rekor seviyeden kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)