E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları 10 yılın zirvesinde---

Asya borsaları 10 yılın zirvesinde

Asya borsaları 10 yılın zirvesinde
13 Eylül 2017 - 08:32 borsagundem.com

Asya borsaları Wall Street'teki yükselişle güçlendi

Asya borsaları dalgalı bir seyir izlemesine rağmen rekor kıran Wall Street'i izleyerek 10 yılın zirvesini görürken, Apple'ın tedarikçisi olan şirketler yeni iPhone modelinin tanıtılmasının ardından düşüş kaydetti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra hafif gerilerken, Avustralya borsası yüzde 0.2, Kore borsası  yüzde 0.1 yükseldi. S&P 500, Dow Jones Sanayi endeksi ve Nasdaq Bileşik Kuzey Kore gerilimi ve Irma kasırgasının etkisine ilişkin endişelerin azalmasıyla dün rekor seviyelerde kapandı. ABD borsasındaki kazanımlar, Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıtmasının ardından hisselerinde düşüşün etkisiyle sınırlı kaldı. Tayvan borsası, Apple tedarikçisi ve dünyanın en büyük fason çip üreticisi olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co hisselerinin yüzde 0.5 düşmesiyle yüzde 0.5 gerilerken, Hon Hai Precision Industry yüzde 0.4 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yenin son dönemdeki yüksek seviyelerinden uzakta seyretmesiyle yüzde 0.1 ile bir ayın zirvesine yükseldi.

DÖVİZ

Dolar, yen karşısındaki kazanımlarını bugün artırırken, euro karşısında Almanya'nın tahvil getirilerindeki yükseliş nedeniyle kazanım kaydetmekte zorlanıyor. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri dün 5 baz puan yükselirken, Almanya'nın benzer vadeli tahvil getirileri 7 baz puan yükselerek doların euro karşısında değer kazanmasını önledi. Sterlin İngiltere'de merkez bankası üzerinde para birimini güçlendirecek adım atma baskısını artıran güçlü enflasyon verisini takiben bir yılın zirvesini gördü. Dolar yen karşısında Asya piyasalarının açılışında 110.295 ile 1 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra hafif düşüşle 110.085'e geriledi. Dolar Irma Kasırgası'nın Florida'ya yaklaştığı ve finansal piyasaların Kuzey Kore'nin 9 Eylül'deki kuruluş yıldönümündeki gelişmeleri beklediği Cuma günü yen karşısında 107.320 ile 10 ayın dip seviyesini görmüştü. Yatırımcıların Cuma gününden beri riskten daha az kaçınmasıyla ABD Hazine tahvil getirileri iki yılın zirvesine çıktı ve dolar tekrar güç buldu. Euro dünkü ılımlı kazanımlarını artırarak yüzde 0.1 yükselişle ile 1.1980 dolarda bulunuyor. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri dün 5 baz puan yükselirken, Almanya'nın benzer vadeli tahvil getirileri 7 baz puan yükselerek doların Euro karşısında değer kazanmasını önledi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarındaki artışın etkisiyle karmaşık bir seyir izlerken, ancak OPEC'in 2018'de daha yüksek ham petrol talebi beklediğini açıklamasının ardından dün elde ettiği kazanımları bir kısmını korudu. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı dünkü yüzde 0.3 yükselişin ardından günün ilk saatlerindeki kazanımları geri vererek varil başına 48.23 dolarda yatay seyrediyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı dün yüzde 0.8 yükseldikten sonra yüzde 0.2 düşüşle varil başına 54.14 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın hisse senedi piyasalarındaki yükselişe rağmen ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'ye yönelik sert önlemler alınmasını istemesinin ardından oluşan güvenli liman talebinin desteğiyle yatay seyrediyor. Spot altının ons fiyatı değişim göstermeyerek 1,311.11 dolarda bulunurken, ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 ile 1,335.80 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)