E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAslı Şafak’tan rantçılara mizahi darbe: Bana Bana Hep Bana---

Aslı Şafak’tan rantçılara mizahi darbe: Bana Bana Hep Bana

Aslı Şafak’tan rantçılara mizahi darbe: Bana Bana Hep Bana
20 Eylül 2016 - 11:56 borsagundem.com

Ekranların ünlü ekonomisti Aslı Şafak, en tuhaf ekonomi kitabını yazdı. Daha çıkmadan sosyal medyayı sallayan kitap, bakalım çıkınca neler olacak?

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Aslı’nda dertleriyle yaşamaya alışıktı.
Aslı’nda ekranda yeri geldiğinde lafı gediğine sokmakta ustaydı. Korkusuzdu.
Ama bu defa oturdu, mizahını konuşturdu, yazdı. İçindekileri paylaştı.

VİCDAN YİYİCİLER, RANTÇILAR YANDI!

Yıllardır kendisini izleyen bir yayıncının “Hadi artık” demesiyle, “Al şu kalemi eline” daveti, beynindeki fırtınaları dindirmeye yetti; teşvik dopingini yiyince, vicdan yiyicilere, rantçılara, ‘hep bana’cılara ‘satır’larla meydan savaşı açtı. Gereksiz tüketime, kart hovardalarına başkaldırdı.

“BU KADIN İYİ YAZABİLİR”

Aslı Şafak’a sordum. “Nereden çıktı bu kitap merakı?”. Teknoloji sağolsun, yanıt whatsapp’tan tez geldi. “Çocukluktan beri istediğim bir şeydi. Ancak yoğunluktan fırsat bulamıyordum. Büyükada Yayıncılık'tan Viktor Penso ve İshak Cemal kitap teklifiyle geldiler. Viktor yıllardır izliyormuş beni, ‘Bu kadın iyi yazabilir' diye düşünmüş. Ben de kabul ettim ve yola çıktık.”

Ya içerik? Kitapseverleri ne bekliyor? “Kitap memleket insanının rantçı ve faydacı tavrını mizahi bir dille anlatıyor. Kırmızı ışıkta geçen sıradan bir vatandaşın rantı, kazandığı 2 dakika. Aynı adam mevki sahibi olunca milyonlara konabiliyor. Rantımızın boyutu bulunduğumuz konuma göre büyüyor. Hesap soracaksak, önce kendimizi düzeltelim.”

Anlaşılan o ki Aslı’nda, “Biz ne zaman böyle olduk?” sorusuna yanıt arıyor.

YILLARDIR BİRİKTİRDİ, 4.5AYDA BİTİRDİ!

Bir ekonomist olarak, en tuhaf ekonomi içerikli kitaba imza atan Aslı Şafak; hani şu BloombergHT’nin esprili, gülen, güldüren ama bir o kadar da düşündüren programcısı, gazetecisi, radyocusu Şafak, yıllardır biriktirdiği, 4.5 ayda bitirdiği “Bana Bana Hep Bana”yı okurlarıyla buluşturmaya hazır.

Şafak’la vurulan darbenin etkisini görmek için sabırsızlanmayın çünkü, çok konuşulacak kitabın raflarla randevusu için geri sayım başladı. Bir haftacık kaldı. Aslı’da heyecan dorukta. Sosyal medyada da...

KİMLER, NELER DEDİ?

Bazı şanslı isimler onun kontenjanından ‘tasarım’ halinden okusa da sadece kitabın kapağı bile Twitter’ı sallamaya yetti. Açıl Sezen’in, “Geliyor” diye duyurduğu, Hande Demirel’in tabiriyle “şapşahane kitap” için Cüneyt Özdemir, “Uzun bir süredir bu kitap için hazırlık yaptı. Biz de sadece kapağını görebildik. Bekliyoruz...” dedi. Ahmet Mergen, “D&R ve tüm kitapçıların kapı önlerinde kamp kurulmaya başlandı… Haberiniz olsun.. Nedenini araştırın...” diye yazdı. Belgin Maviş kutladı: “Yolun açık olsun. Başardın...” Mert Yılmaz noktayı koydu: “Okumayan pişman olur...”

Şimdi 27 Eylül’de kitapçınıza uğrayın, “Bana Bana Hep Bana”yı alın, arkanıza yaslanın. İsmini bir şarkıdan alan, bölüm başlıklarını şarkılarla sunan kitapta, rantçıları, insanlığını, itibarını iki paralık edenleri okuyun. Hayatı bir tartın…

Pişmanlar kulübüne üye olmayın...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)