E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAşka 2 milyarlık yatırım---

Aşka 2 milyarlık yatırım

Aşka 2 milyarlık yatırım
12 Şubat 2015 - 07:27 borsagundem.com

14 Şubat Sevgililer Günü alışverişi perakende ve turizmi canlandırdı

Sevgiyi ifade etmenin kutlamaya dönüştüğü ve özel bir gün olarak öne çıkan 14 Şubat Sevgililer Günü, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de piyasayı canlandırdı. Hazır giyimden mücevhere, çiçekten eğlence ve turizme kadar birçok sektörde son günlerde artan satışların 2 milyar lirayı bulması bekleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkanı Mehmet Nane, geçen yılki cironun 1.6 milyar TL olduğunu, bu yıl ise satışların hafta sonuna doğru canlanacağını söyledi. Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan ise, cironun bu yıl yüzde 20 artmasını beklediklerini ifade etti. Doğan, "Coşkuyla kutladığımız bir gün haline geldi" dedi. 

MÜCEVHER VE TATİLE TALEP ARTIYOR

Perakende ve turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların hemen hepsinde 14 Şubat'a özel kampanyalı satışlar devam ederken, en fazla harcamanın giyim, mücevher, aksesuvar ve kozmetikte yapılması, bu kalemleri ise tatil harcamalarının takip etmesi bekleniyor. Ariş Pırlanta'nın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, "Hafta sonunda hareketlilik başladı. Sevgililer Günü, Anneler Günü ve yılbaşıyla birlikte en çok satış yaptığımız dönemlerden biri" dedi. Kuyumda alışverişin genellikle son üç güne bırakılacağını söyleyen Güzeliş, "Ciromuzun bu ay diğer aylara göre yüzde 70 artacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. Jolly Tur'un Genel Müdürü Figen Erkan da, bu ay geçen yılın aynı dönemine göre tatil satışlarının yüzde 25 arttığını açıkladı. Erkan, "Tüketiciler yaşadıkları şehre yakın olan lokasyonları tercih ediyor" dedi.

E-TİCARET BÜYÜYOR

Saat&Saat'in patronu Ramazan Kaya, geçen yıla oranla bu yıl şubat ayında cirolarının yüzde 17 arttığını söyledi. Soğuk hava koşullarının etkisiyle tüketicilerin mağaza ziyaretlerinin azaldığına değinen Kaya, "İnternet satışlarımız da artıyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2'lik bir artış yakaladık" diye konuştu.

ÇİÇEKTE FİYAT AYNI

Sevgililer Günü'nde satış patlaması yaşayan çiçek sektörü bu yılı da yüksek ciroyla kapatmaya hazırlanıyor. Sabuncakis Çiçekçilik'in Genel Müdürü Hüseyin Sarul, bu yıl fiyatların geçen yıl ile aynı seviyede olduğunu söyledi. En düşük fiyatın 100 TL'den başladığını belirten Sarul, "Bu yıl Sevgililer Günü hafta sonuna geldiği için tüketicilerin telefonla sipariş yerine mağazadan alışveriş yapacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)