E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAşk trafiği turizmi hareketlendirdi---

Aşk trafiği turizmi hareketlendirdi

Aşk trafiği turizmi hareketlendirdi
02 Şubat 2014 - 15:10 borsagundem.com

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü, turizm sektörünü hareketlendirdi

Daha çok yutdışında Avrupa ülkeleri tercih edilirken, yurtiçinde ise ilk adres Kapadokya oldu. Sevgililer Günü’nde yurtdışında tatil yapmanın bedeli 299 Euro’dan başlarken, yurt içinde bu rakam ortalama 199 lira seviyesinde.
SEVGİLİLER Günü’nün yaklaşmasıyla turizm sektörü de hareketlendi. Özellikle son dönemde kar yağışlarının az olması tur operatörlerini zor durumda bırakırken, Sevgililer Günü için gelen yüksek talep operatörleri sevindirdi. . Dünya genelinde kutlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, Türkiye’de mücevherden hazır giyime, eğlenceden turizme kadar bir çok sektörü hareketlendiriyor. Geçen yıl bu dönemde yaklaşık 1 milyar liralık sevgililer günü harcaması yapılırken, bu yıl ise rakamlarda yüzde 10’luk bir artış bekleniyor.

YÜZDE 100’LÜK ARTIŞ
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy artık 14 Şubat Sevgililer Günü’nün de bir bayram gibi değerlendiğirildiğini, yurtdışına çıkışların yanında yurtiçinde özellikle Kapadokya bölgesine de yoğun talep olduğunu belirtti Sevgililer Günü için Roma, Paris, Londra, Amsterdam gibi dünyanın en güzel şehirlerine yurtdışı paket turları hazırladıklarını ifade eden Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “13- 16 Şubat arası düzenlenecek yurtdışı turları 299 euro’dan başlıyor. Bu yıl sevgililer gününe denk gelen turlarda geçen yıla göre neredeyse yüzde 100’lük bir talep artışı var” diye konuştu.

MALDİVLER’DE VAR
VİP Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Pirinçcioğlu da en çok tercih edilen bölgelerin Avrupa’dan sonra ABD ve Maldivler olduğunu söyledi. Dövizdeki hızlı yükselişin satış satış rakamlarını düşürdüğünü belirten Pirinçcioğlu, bu yıl Sevgililer Günü için tur satışlarında geçen yıla göre fazla bir artış beklemediklerini, ancak satış rakamlarının da düşmeyeceğini söyledi.

Kapadokya ve Safranbolu’ya büyük talep
13-16 Şubat tarihleri arasında Dubai’ye tur düzenlediklerini belirten Ets Tur yetkilileri de, “Otobüslü Yunanistan turları da büyük ilgi görüyor. Yurtiçinde Uludağ, Kartalkaya, Karetepe, Kapadokya ve Safranbolu turları  da çok revaçta” dedi.
Touristica Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel de, “Özel bir promosyon yapıyoruz.  ‘Herşey aşk adına’ diye bir kampanyamız var. Sevgiliye yüzde 50 indirim yapıyoruz. Kontenjanlarımızın yüzde 75 doldu” diye konuştu.

Hollanda (Amsterdam)
Turlar 3 gecelik düzenleniyor. Fiyatlar 349 Euro’dan başlıyor.

Tunus
Avrupa dışında tatil yapmak isteyen sevgililerin ilk tercihleri arasında Tunus bulunuyor. 3 gecelik turların ortalama fiyatı ise 359 Euro.

İtalya (Roma)
13-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenen İtalya turunda Roma öne çıkıyor. Tur şirketlerinde Roma gezisinin fiyatı ortalama 449 Euro.

Fransa (Paris)
Sevgililerin en çok talep gösterdiği yerler arasında bulunuyor. 3 gecelik turların fiyatı 399 Euro’dan başlıyor.

İngiltere (Londra)
İngiltere’de 3 gecelik bir tatil geçirmenin faturası da ortalama 549 Euro.

İspanya (Barcelona)
İspanya da sevgililerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor. 3 günlük turu fiyatları ise 449 Euro’dan başlıyor.

Avusturya (Viyana)
Sevgililer günü için özellikle Avrupa tercih edilirken, Viyana’da 3 günlük romantik tatilin ortalama fiyatı ise 399 Euro.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)