E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücrete ilişkin flaş açıklama---

Asgari ücrete ilişkin flaş açıklama

Asgari ücrete ilişkin flaş açıklama
24 Kasım 2017 - 17:51 borsagundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "2018 yılında asgari ücrette işverene yönelik devlet desteği öngörülmüyor" dedi

İşverenler tarafından merakla beklenen asgari ücret desteğinin sürüp sürmeyeceği konusunda hükümetten net bir açıklama geldi. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Asgari ücret desteği ile ilgili 2018 bütçesinde 1 Ocak’tan sonraki dönemlerle ilgili bir asgari ücret desteği öngörüsü yok. 2017 yılındaki döneminde ilişkin 2018 yılında muhtemelen Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılacak destekleme ödemelerinin ödeneğini koyduk. Biliyorsunuz 2016 yılında asgari ücret artışını yaptıktan sonra geçici olarak getirmiştik. Geçen sene ikinci kez uzattık. Açıkçası bu sene bunun geçici bir tedbir olduğunu düşünerek bu konuyla ilgili Çalışma Bakanlığı bütçesine bir ödenek ayrıca koymadık ama hiç ödenek koyulmadığı şeklinde bir açıklama yapılmış, bu doğru değil. 2017’den kalan ödemeleri yapacağız" açıklamasını yaptı. 

İşverene çalıştırdığı işçi başına hükümet tarafından 100 TL asgari ücret desteği veriliyordu.

GÖRÜŞMELER HAFTAYA BAŞLAYACAK

Doğrudan 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri, aralık ayının ilk haftasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK'in ev sahipliğinde de toplantılar yapacak Komisyon, son toplantısını aralık ayı bitmeden Bakanlıkta yaparak 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)