E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArjantin temerrüdü kabul etmiyor---

Arjantin temerrüdü kabul etmiyor

Arjantin temerrüdü kabul etmiyor
01 Ağustos 2014 - 07:54 borsagundem.com

Arjantin devlet başkanı Fernandez, ülkenin temrrüde düştüğü açıklamasını reddettiğini söyledi

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Standard & Poor's'un ülkenin 13 yıl içinde ikinci kez temerrüde düştüğünü duyurmasının ardından ilk halka açık konuşmasında ülkenin borcundan dolayı temerrüde düştüğü iddiasını reddetti.

Arjantin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof ise dün New York'ta hedge fon sahipleri ile yaptığı toplantının ardından döndüğü Buenos Aires'de yaptığı açıklamada "Bu durum tahvil kontratlarını önggörmüyor. Arjantin, bunun bir iflas olmadığını ispatlamak için tüm yasal başvurularda bulundu. " açıklamsında bulundu.

ABD’de bir mahkeme 2001 yılında temerrüde düşmesinin ardından yatırımcılarına ödeme yapmayan Arjantin’in bunu gerçekleştirmeden başka ödeme yapamayacağı kararını vermişti. Güney Amerika ülkesi bunun üzerine 539 milyon dolarlık ödemesini gerçekleştiremedi. 

Mahkeme tarafından atanan ve görüşmelere aracılık eden Daniel Pollack ise Arjantin’in temerrüde düşmesinin ülke insanlarının “canını yakacağını” belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)