E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArif Ünver ve Orhan Pala borsa dersi verdi---

Arif Ünver ve Orhan Pala borsa dersi verdi

Arif Ünver ve Orhan Pala borsa dersi verdi
01 Nisan 2014 - 09:20 borsagundem.com

Borsagundem.com’un medya sponsoru olduğu ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ ilk mezunlarını verdi

Mali okuryazarlık ve bilinçli yatırımcı seferberliği başlatan Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver ve Borsagundem.com Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala, Kadir Has Üniversitesi’nde finans piyasası araçları ve borsada yatırım konusunda ders verdi. Borsagundem.com’un basın sponsoru olduğu "Finansal Piyasalar Sertifika Programı" başlığıyla düzenlenen 5 haftalık eğitim programına 23 öğrenci katıldı.  SPYD Başkanı Arif Ünver, basit ve anlaşılır bir dille finans piyasası araçlarını anlattı, sermaye piyasalarındaki birikimini öğrencilerle paylaştı. 

BORSAGUNDEM.COM BÜTÜN EĞİTİM PROJELERİNİ DESTEKLİYOR

Borsada yatırım, haberin piyasalar ve hisse senetleri üzerindeki etkisini yaşanmış örneklerle anlatan Borsagundem.com Genel Yayın Yönetmeni Orhan Pala, Türkiye’de bu anlamda düzenlenen bütün eğitim projelerine destek verdiklerini söyledi. Bahçeşehir Üniversitesi, SPYD ve Gündem Medya Grubu’nun ortaklaşa düzenledikleri “Borsa Okulu” eğitim programının 4. döneminin tamamlandığını belirten Pala, “Yoğun katılıma sahne olan eğitimin 5’inci dönemi için kayıtlar yakında açılacak. Eğitim ise 1 Mayıs’ta başlayacak” dedi. Borsa İstanbul’un desteklediği 9 Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen Sermaye Piyasaları ve Borsa Uzmanlığı Sertifika Programı’nın da basın sponsoru olduklarını vurgulayan Orhan Pala, “Bilinçli yatırımcı, daha iyi eğitim almış sermaye piyasası çalışanları, piyasaların geleceğinin teminatı olacak. Bilinçli yatırımcı sayısı ne kadar artarsa mağdur yatırımcı sayısı o kadar azalacak. Bu yüzden bu eğitimler çok önemli ve tüm projelerin içerisinde Borsagundem.com var. Finnet.com.tr’nin internet tabanlı eğitim programlarının da tanıtımına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.          



SERTİFİKA TÖRENİNE YOĞUN KATILIM

Finans dünyası, Borsagundem.com ve İstanbul Ekonomik Araştırmalar Derneği (İEAD) ile Kadir Has Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ sertifika töreninde bir araya geldi. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde yapılan törene finans dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende, programı başarıyla tamamlayan 23 kişiye sertifikaları verildi.
Törende konuşan İEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Türkiye’de finans piyasasının büyümeye ve yeni mezun gençler için önemli istihdam fırsatları yaratmaya devam edeceğini söyledi. Sektörde nitelikli işgücüne olan ihtiyacın giderek arttığına, ancak mevcut yüksek öğretim sisteminin söz konusu ihtiyacı karşılayabilecek eğitimi vermekten uzak olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgin, “Bu da, bu tip sertifika programlarına olan ihtiyacı artırıyor ve çok daha önemli hale getiriyor” dedi.



SERTİFİKA PROGRAMI

Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin’in verdiği bilgilere göre, ‘Finansal Piyasalar Sertifika Programı’ 1 Mart’ta başladı. Toplam 30 saat ve 15 dersten oluşan programda, sektörün üst düzey yöneticileri ile finans dünyasının tanınmış isimleri ders verdi. Yeni genç mezunlarla finans sektöründe yeni çalışmaya başlayanların katıldığı programın amacı, finans sektöründe istihdam edilebilirlik imkânlarını artırmak.
Prof. Dr. Bilgin, İEAD’ın Kadir Has Üniversitesi ile birlikte önümüzdeki aylarda da programı yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)