E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriArçelik’ten Afrika'ya çok özel buzdolabı---

Arçelik’ten Afrika'ya çok özel buzdolabı

Arçelik’ten Afrika'ya çok özel buzdolabı
25 Kasım 2014 - 22:21 borsagundem.com

Güneş enerjisiyle çalışan paneli buzdolabına entegre ettiler, hiç elektrik olmayan ücra köşelere bile buzdolabı satmaya başladılar…

Üç yıl önce 324 milyon dolara satın alınarak Koç Holding’e katılan Afrikalı Defy’ye 56 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Arçelik’in satın alması sonrasında firma teknoloji transferiyle müthiş bir atağa kalktı. Üretim bantları yenilendi, ürünler çağa uygun enerji dostu haline getirildi. Ürün gamı yenilendi. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Güney Afrikalı Defy’yi alarak geleceğe yatırım yaptıkların söyledi, “Uzun vadeli hedefimiz Afrika kıtasında yerimizi sağlamlaştırmak” dedi. Koç’un tüm Afrika’nın Beko’su yapmayı hedeflediği Defy fabrikalarında üretilen en ilginç ürün ise güneş enerjisi ile çalışan buzdolabı. Arçelik Güney Afrika Müdürü Hakan Kozan’ın verdiği bilgilere göre güneş paneli üreticisi bir firma ile işbirliğine gitmişler. Panel buzdolabına entegre edilmiş. Bu sayede elektriğin hiç olmadığı Afrika’nın ücra köşelerine bile buzdolabı satmaya başlamışlar. Normal bir buzdolabının iki katı fiyata satılan ürün Afrikalılar için büyük önem taşıyor. Çünkü bölgede elektriğe ulaşım oranı coğrafi nedenler ve maliyet nedeniyle sadece yüzde 47.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)