E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAras Kargo'nun Avusturyalı ortağından yatırım atağı---

Aras Kargo'nun Avusturyalı ortağından yatırım atağı

Aras Kargo'nun Avusturyalı ortağından yatırım atağı
26 Temmuz 2016 - 04:43 borsagundem.com

Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesini elinde bulunduran Avrupa’nın önde gelen kargo şirketlerinden Austrian Post CEO’su Georg Poelzl, “Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmak ve varlığımızı büyütmeye hazırız” dedi

Georg Poelzl, 2013’te Aras Kargo operasyonu ile Türkiye’ye duydukları güvenle hisse alımı yaptıklarını hatırlatarak, “Austrian Post olarak kurulduğumuz 1999 yılından bu yana, hem Avusturya’da, hem de 12 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Büyük bir uluslararası deneyime sahibiz. Bu birikimi ortaklığımızdan bu yana Türkiye’ye aktarıyoruz” dedi.

"PARAMIZ HAZIR"

Georg Poelzl, konuşmasına şöyle devam etti:

“2013 yılında Aras Kargo’nun yüzde 25 hissesini ek yüzde 50 hisse daha alabilme opsiyonu ile 125 milyon liraya satın aldık. O tarihten bu yana halen devam eden modernizasyon, otomasyon, araç filosu geliştirme ve İkitelli’deki son derece modern lojistik merkezinin inşaası için 100 miyon liralık bir yatırım yapıldı. Yatırımları daha da hızlandırmayı planlıyoruz. Geldiğimiz noktada sözleşmeden kaynaklanan hakkımızla Aras Kargo’nun yüzde 50 daha hissesini almaya talibiz. Bunun için de 100 milyon euro civarında ödemeye hazırız. Ayrıca bundan bağımsız olarak önümüzdeki dönemde Türkiye’ye 100 milyon euro daha yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)