E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAraplar parayla Kangal alamıyor---

Araplar parayla Kangal alamıyor

Araplar parayla Kangal alamıyor
25 Mart 2017 - 09:55 borsagundem.com

Sadece Sivas'ta bulunan Kangal köpeğine ilişkin Araplardan yoğun talep var

Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yıldız, Araplardan gelen yoğun talebi doğrulayarak, koruma altında olan türlerden olduğu için gerçek kangal ırkı köpeklerin yurt dışına çıkartılmasının yasak olduğunu hatırlattı.

Yıldız yaptığı açıklamada, “Sivas Kangal ırkının membasıdır. Sivas kangal ırkı koyunu ile kangal ırkı köpeği ile bütünleşmiş bir marka değere sahiptir. Bu uluslararası bir marka değeridir. Bu nedenle Kangal köpeği dünyada yoğun bir rağbet görmektedir. Dünyadan gelen talep çok fazla. Arabistan ve katar gibi ülkelerden yoğun talep var. Araplardan gelen yoğun bir talep var. Ancak gerçek Kangal ırkı köpeklerin ülkeden çıkışı yasak. Aslında bu ırkın Dünyada çok daha popüler hale gelebilmesi için yasak esnetilebilir” dedi.

KURTLARDAN DAHA ZEKİ

Yıldız, Kangal ırkı köpeklerin zekası ile kurtlarla baş edebilen tek tür olduğunu ifade edip, “Kangal, bir avcılığını en iyi bilen, bir kurtlara karşı koyabiliyorsa bu demektir ki Kangal ırkı, Kurt’un stratejisini bozacak kadar güçlü, onu alt edecek kadar kuvvetli, ondan daha zeki ve onu tehdit edebilecek bir ırktır.” dedi.
Bilindiği gibi koruma altında ki hayvanların yurt dışına çıkışı özel izin gerektiriyor. 2005 yılında yapılan bir yasal düzenleme ile Van kedisi, Ankara kedisi, Kangal köpeği, Artvin engerek yılanı ve yaban koyununun yurt dışarısına çıkartılması ise yasak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali güney26 Mart 2017 21:22

    Bu haber maalesef bir asparagas.biryerde Kangal kurdun ehlileştirilmişi diyor.araplar alamaz,geçen hafta istanbuldan Dubai'ye 4 çift Kangal gitti ,Şanlıurfa bozovadan 2 çift tazı gitti.hayal görmeyelim lütfen.çin e yüzlerce Kangal gitti Çinliler üretiyorlar ve kesip kesip yiyorlar kangalları

  • Hayvansever25 Mart 2017 11:02

    Kangal ırkı köpekler sıcak iklimde telef olur.Bu hayvanları Arap ülkelerine satmamak gerekir.Para herşey demek değildir.Yasak esnetilmemeli.

  • Zafer Aydın25 Mart 2017 10:39

    Yasak olması yerinde bir karar. Keşke diğer değerlerimize de böyle sahip çıkabilsek...

  • melih 25 Mart 2017 10:01

    satmayın şu pislik araplara hiçbirşeyimizi