E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAraplar Çanakkale'ye akın etti---

Araplar Çanakkale'ye akın etti

Araplar Çanakkale'ye akın etti
11 Mart 2017 - 04:30 borsagundem.com

Yakında temeli atılacak olan Çanakkale 18 Mart Köprüsü çevresinde yüzde 70'i Arap olan yabancılar 100 milyon liralık arazi satın aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın temelini atacağı Çanakkale 18 Mart Köprüsü çevresinde yabancılar bugüne kadar 100 milyon liralık arazi satın aldı. Köprü çevresine ilgili gösteren yabancıların yüzde 70’ini Araplar oluşturdu.

2023 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük köprüsü olacak Çanakkale 18 Mart Köprüsü’nün çevresindeki araziler yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. Köprü çevresinde ağırlık olarak Arap yatırımcılar olmak üzere yabancılara 100 milyon liralık gayrimenkul satıldı. Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bir yıldan beri yabancı sermayenin Çanakkale’ye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Bölgede bugüne kadar en çok Araplar gayrimenkul aldılar” dedi.

AVRUPALI DA VAR

Geri kalan yüzde 30’luk gayrimenkul alımının Avrupa ülkelerinden yapıldığını belirten Öngün, “Araplar kültür kardeşliği nedeniyle yatırımlarını Türkiye’ye kaydırırken, Avrupalılar ülkemizdeki gayrimenkulün henüz doygunluğa ulaşmaması, kendi ülkelerindeki gayrimenkul yatırımlarından daha kazançlı olması nedeniyle ülkemize yöneliyor. Bir de en fazla 3 saat uçuş mesafesindeyiz. Türkiye’ye yatırım konusunda hayli iştahlı davranıyorlar. Bu zamana kadar büyük değer kazanan bölgede önümüzdeki süreçte de değer artışının diğer bölgelerin üzerinde olmasını bekliyoruz” dedi. (Hürriyet / Erdinç Çelikkan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih11 Mart 2017 15:22

    gidin karadenize rizeye artvine yemyeşil bol su ....taze hava araziler beleş arap kardeşlerimiz gidin karadenize**