E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemArap Birliği'nden Kudüs kararı---

Arap Birliği'nden Kudüs kararı

Arap Birliği'nden Kudüs kararı
16 Mayıs 2018 - 19:24 borsagundem.com

Arap Birliği ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına karşı "mümkün olan en üst siyasi uygulamayı" hayata geçirmeyi planlıyor.

Arap Birliğinde daimi temsilciler seviyesinde yapılan olağanüstü toplantının ardından Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, Suudi Arabistan'ın Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Usame Nakla ile Filistin Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Diyab el-Luh ortak basın toplantısı düzenledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Zeki, karar tasarısının yarın yapılacak Dışişleri Bakanları Olağanüstü Toplantısı'nda sunulacağını, tasarının ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Filistin halkına karşı düşmanca tavırlarına karşı Arap Birliğinin alabileceği "en üst siyasi uygulamayı" kapsadığını söyledi.

Tasarıyla ilgili daha fazla ayrıntı vermeyen Zeki, Filistin halkının da mümkün olan en güçlü şekilde destekleneceğini kaydetti.

Suudi Arabistanlı Büyükelçi Nakla da ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Filistin halkına karşı düşmanca tavrının toplantıda değerlendirildiğini ifade etti.

Filistin Büyükelçisi Luh ise ABD'nin Kudüs kararı ve İsrail'in yaptığı katliamlar nedeniyle Filistin'de çok zor bir dönemece girildiğini söyledi.

Bugün daimi temsilciler seviyesinde toplanan Arap Birliği'nin yarın dışişleri bakanları seviyesinde toplanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci17 Mayıs 2018 04:52

    İslam milletlerini geri bırakan ne varsa hepsi Arap kültüründen gelen bidatlar. ortadoğuyu savaş ve kan göz yaşına boğan da araplar. araplar insan olsa, israil filistinde zulum yapmaz zaten. hayvan gibi davranan arapları silah ile terbiye etmeye çalışıyorlar

  • bir yorum17 Mayıs 2018 04:12

    Ya bu arap birliği kadar dangalak birlik görmedim.bu adamlar herşeylerini batıya teslim etmişler bir de utanmadan birlik adı altında toplanıp saçma sapan kararlar alıyorlar.Hoş onların kararları herhalde batılıları kıs kıs güldürüyordur.Bu araplar eften püften adamlardır.Türkiyenin artık araplardan dost olmayacağını anlaması lazım.Kendi yolunu çizmesi lazım.Araplarla ve iranlılarla sadece çıkar ilişkisi kurulmalıdır.Al gülüm ver gülüm.Bu iki milletten Türkiyeye dost olmaz.En ufak bir zoru görseler hemen seni satarlar.Bu işi islam dünyası perspektifinden bakmamak gerekiyor.Yüzyıllarca bu iki milletle bir olduk sonunda ne oldu hep biz kaybettik.Artık buna dur dememiz gerekiyor.

  • serkan17 Mayıs 2018 00:49

    arap dostun olacagina hic dostun olmasin daha ii en kotu kazik yemezsin

  • yılmaz17 Mayıs 2018 02:10

    sorun araplarda değil ,onları tembelliğe biz alıştırdık,900 yıl silahtarları olduk istismar etmeyecek kimse olmaz,önlerinde canımızı siper etmişiz,petrol 1902 de çıkıncada işleri bitti bizimle sonuç hüsran güya özgür olacaklardı rezil oldular kürt kardeşler baksında anlasın ki abd ve ingiliz sizi kullanıyor,türkten başka yarenininz yok

  • YORUM16 Mayıs 2018 22:51

    göstermelik bir birlik ve göstermelik bir karar... siz değilmisiniz ABD nin petrol kuyularının bekçiliğini yapan... ve ABD ile kılıç dansı yapan...

  • yılmaz16 Mayıs 2018 22:48

    türkler olmasaydı araplar daha 1000 yılına gelmeden talas savaşında çinliler tarafından yenilecek, geri kalanlarıda ya budist ya da başka bir bo. olacaklardı,1000 yıl koruduk sayemizde refahı yaşayıp özgür devlet olacağız ayağına osmanlıya ayaklanıp batının metresi oldular,geri kalanlarıda dilik dilik katledildi,kürt kardeşler görsün kimse kimseye bağımsızlık vermiyor ,abdnin umrunda değil sizin devletiniz,mesele türkleri kırmak,biz bitince siz ne olacağınızı filisitne bakıp göründe iran gibi tek yumruk olup eski haçlı seferlerinde nasıl yanyanaysak şimdiki haçlı+yahudi seferlerini bertaraf edelim.

  • Bir ora bir bura16 Mayıs 2018 22:33

    Başkasına gelince yerden yere vuruyoruz da biz napiyoruz ? Bizim islama ne faydamız var. Nato üyesi abd kuklası...

  • Selahattin abi16 Mayıs 2018 21:24

    Ulen hepiniz ABD emperyalizm'inin kucağındasınız.Boş boş konuşuyorsunuz.Bu meseleler bir günde olmuyor adım adım İsrail ve ABD bunları yapmak için yaptıkları hamlelerde neredeydiniz? Hepiniz koltuk saltanat ve Para peşindesiniz.Herbiriniz ülkenizde saltanatınızı sürdürüyorsunuz.Sizden bir b... olmaz ABD sevicileri

  • Gani16 Mayıs 2018 22:13

    Abime katılıyorum ve Yüce Allah Hz. Muhammedi arapları çok sevdiğinden değil Bu ahmakları düzeltmekle işe başlasın diye o ırktan yarattığını düşünüyorum En kolay adam satan millet

  • Taner16 Mayıs 2018 21:02

    Yapılan açıklamaya bak mümkün olan en üst düzeyde siyasi uygulamayı hayata geçireceklermiş. Toplantıyı yapanlar kim? Genel Sekreter yardımcısı, Büyükelçi bilmem neyin yardımcısı... Siz bu ciddiyetsizliğinizle o hayata gececek dediğiniz o siyaset düşük yapmıştır....Sizin gibi kukakaların ipini birbirine bağlayıp neyse..... Ramazan akşamı konuşmayayım

  • ...16 Mayıs 2018 20:16

    Araplar bir ke zolsun şaşırtmadı beni :D hep trış... hep tırış... bi kararda çıkmaz. uygulayanda olmaz. Gerçek birlik olsa zaten filistin sürünmezdi israilin altında yıllardır.. ezil ezil ezildi.

  • türk16 Mayıs 2018 19:32

    siz bu konuda hiç bir şey yapamazsınız,karar alsanız bile bu göstermelktir

  • Biz de16 Mayıs 2018 19:43

    Biz de yapamayız, üstten yapar gibi görünür alttan iş çeviririz