E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinArama kurtarmada gönüllülüğü artıracağız---

Arama kurtarmada gönüllülüğü artıracağız

Arama kurtarmada gönüllülüğü artıracağız
19 Ocak 2018 - 14:23 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "(Arama kurtarma faaliyetleri) Gönüllülüğü büyük ölçüde artıracağız. Eğitim almış kişilerin arama kurtarma ekiplerimizle hareket etmelerini sağlayacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) 80 4x4 arazi aracı, 8 orta büyüklükte taşıma aracı ve 11 mobil dekontaminasyon aracının teslim törenindeki konuşmasında, AFAD'ın kuruluşu için uzun müddet çalıştıklarını anlattı. 

Geçmişte, afetlerle mücadelenin farklı kurumların çatısı altında etkin bir biçimde yapılamadığını dile getiren Akdağ, bunu 1999 Marmara Depremi'nde acı bir şekilde yaşadıklarını belirtti. Bu konunun herkesi ciddi bir şekilde düşünmeye ve bu meseleyi derli toplu ele alarak yeni bir yönetim modeline geçmeye sevk ettiğini anlatan Akdağ, bu çalışmalar neticesinde AFAD'ın 2009'da kurulduğunu ifade etti.

"AFAD bugün dünyada Türkiye'nin iftihar vesilesi"
Bütün bu emeklerle kurulan ve gelişen AFAD'ın bugün dünyada Türkiye'nin iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Akdağ, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı ve TİKA ile diğer sivil toplum kuruluşlarının dünyada insani yardım konusunda mükemmel örnekler sergilediğine dikkati çekti. 

AFAD'ın arama kurtarma birliklerinde çalışan 2 binin biraz üstünde personelinin bulunduğunu dile getiren Akdağ, şu ifadelere yer verdi:

"Bu iki binin biraz üstündeki arama kurtarma ekipleriyle, bir metropol kentte büyük bir depremi karşılamak aslında zor. Dolayısıyla gönüllülüğü şimdi büyük ölçüde artıracağız. Eğitim almış kişilerin, kendilerine bu hususta sertifika verilmiş, malzeme temin edilmiş, sürekli tatbikat yapan kişilerin sayısını çokça artırarak bizim arama kurtarma ekiplerimizle birlikte hareket etmelerini sağlayacağız. Yakın bir zamanda AKUT ile bu hususta bir iş birliği yaptık. Bu sayıyı artırırken itfaiyemizi de bu işin içine çok daha aktif olarak, özellikle müdahaleler açısından sokmak niyetindeyiz."

"Toplumsal bir farkındalığı oluşturmak gerekiyor"
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, özellikle afetler konusunda farkındalık oluşturmak üzere yapılan toplantıya teşriflerinden dolayı Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara teşekkür etti.

Türkiye'de afetlerin sadece bir kurumun yönetebileceği bir konu olmadığını söyleyen Güllüoğlu, "Toplumsal bir farkındalığı oluşturmak gerekiyor. O yüzden de her bir fırsat bizim için müthiş bir kıymet arz ediyor. Araç teslim töreninde sadece bir müdahale planının değil, afet yönetiminin her aşamasındaki kapasitemizi geliştiriyor olacağız. Aynı zamanda KBRN araçlarıyla özellikle bu alandaki kapasitemizi artırıyor olacağız." diye konuştu.

Güllüoğlu, Kastamonu AFAD İl Müdürünün gelirken yolda kalp krizi geçirdiğini ve yoğun bakımda olduğunu bildirerek, kendisine Allah'tan şifa diledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)