E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAr Tarım'da çağrı süreci uzuyor---

Ar Tarım'da çağrı süreci uzuyor

Ar Tarım'da çağrı süreci uzuyor
18 Nisan 2014 - 10:17 borsagundem.com

Tümer Tarım, Ar Tarım'la ilgili olarak yapması gereken çağrı işlemini uzatmak için ilginç gerekçeler öne sürdü

Tümer Tarım, Ar Tarım hisselerini satın alması nedeniyle zorunlu çağrı sürecini uzatmak için seçimleri bahane etti. SPK’nın çağrıya başlanması için verdiği 10 günlük süreyi geçiren Tümer Tarım'ın, çağrıya başlamamak için ileri sürdüğü gerekçeler yatırımcılar arasında şaşkınlıkla karşılandı.

SPK, 03/04/2014 tarihli kararında, Ar Tarım Organik Gıda paylarını satın almak üzere hisse devir sözleşmesi imzalayan Tümer Tarım’ın, Şirket’in diğer ortaklarına ait payları 2,94 TL’lik fiyat üzerinden satın almak üzere 10 gün içinde zorunlu pay alım teklifinde bulunmasına karar vermişti.
SPK haftalık bülteninde ayrıca Tümer Tarım’ın, 10 iş günü içerisinde pay alım teklifine başlanmamasının yatırımcıların yanlış yönlendirilmesine sebep olabileceğinden hareketle, gönüllü pay alım teklifinden vazgeçilemeyeceği ve 10 iş günü içerisinde gönüllü pay alım teklifine başlanmaması durumunda Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca hakkında işlem tesis edilebileceğini vurgulamıştı.

Tümer Tarım ise bugün KAP’a gönderdiği açıklamada pay alım teklifi yerine, süreci uzatma yolunu seçti. Açıklamada şöyle deniliyor: ‘’Şirketin tarafımızca satın alınması öncesi yapılan işlemlerden dolayı Ar Tarım paylarında brüt takas işlemine geçilmesi, ayrıca sahip olduğumuz tüm payların çağrı sonuçlanana kadar bloke edilmesi ve ülkemizin seçim sürecinden yeni çıkmış olması nedeniyle, çağrının en geç 30 işgünü içinde başlatılmak üzere ertelenmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapılacaktır.’’

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mert yılmaz22 Mayıs 2014 18:41

    BORSAGÜNDEM'e teşekkürler, siz olmazsanız bu bilgileri biz küçük yatırımcılar ögrenemeyeceklerdi. Allah yolunuzu açık rtsin.

  • Konyalı24 Nisan 2014 16:01

    Acaba Kervansaray yöneticilerine kesilen cezalar Artoğ pay çoğunluğunu elinde bulunduranlar içinde kesilirmi süresi içerisinde çağrı yapmaz iseler bilenler varsa yazar ise memnun oluruz

  • serhatb21 Nisan 2014 10:07

    1.92 alım için uygunmu arkadaşlar

  • kipazede18 Nisan 2014 21:24

    2007yılından beri piyasadan yokpahasına hisse toplamak için ky ya zulüm yapan kipa yönetimi de çağrı yapmaya zorlansa adil olacaktır.

  • selcuk18 Nisan 2014 14:46

    en vasat hisseler bile %15 ile 35 arası pirim yaptı holdinglerden bahsetmeye gerek yok...artog bu yükselişin yanında ekstra %15 -20 arası deger kaybettı ve üzerine hic birsey koymadı .benım mantıgımda bu kişiler hisselerden paralarını cektıler holdinglere cok önceden girdiler ve borsa düşmeye baslamazsa artog kolay kolay cıkmaz paralar diger hısselerde çünkü

  • murat18 Nisan 2014 13:25

    çağrıyı yapmaz bunlar.30gün sonra ayhan paşa ben çağrı yapacam der 2 ay da öyle süründürürler...bu arad şirketi 3.bir kişiye satarlar...

  • bww0618 Nisan 2014 11:28

    Kervandada elleri mahkum çağrı yapacaklar....Sayenizde ky mağdur olmuyor..Çok sağolun Borsagündem.

  • bww0618 Nisan 2014 11:26

    Yemezler eliniz mahkum yapacaksınız...teşekkürler Borsagündem