E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizApple'ın piyasalara etkisi BİST'te hissedilebilir---

Apple'ın piyasalara etkisi BİST'te hissedilebilir

Apple'ın piyasalara etkisi BİST'te hissedilebilir
26 Ekim 2016 - 09:13 borsagundem.com

80,000 DİRENCİ ÜZERİNDE KAR SATIŞI İLE BİST GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi bankacılık sektörünün öncülük ettiği yükselişin ardından 80,000 seviyesi üzerinde satışla karşılaşarak günü %0,6 düşüşle 79,433 seviyesinden tamamladı. Dün BIST Bankacılık Endeksi %0,9 düşüşle kar realizasyonlarında belirleyici oldu. Son bir haftalık dönemde TCMB’nin faiz indirimine ara vermesi eşliğinde TL’de değer kaybındaki sakinleşmeye bağlı olarak BIST Bankacılık Endeksindeki realizasyounu normal karşılamaktayız.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

APPLE’NİN BEKLENTİLERİN ALTINDA GELEN KARI İLE GLOBAL SATIŞ…

BIST 100 Endeksinin 80,000 seviyesinin kapanış bazında aşılamamasının ardından dün beklentilerin altında kalan Apple’in karı ile gerileyen ABD borsaları ve sabah itibariyle düşüş eğilimli seyreden Asya piyasaları eşliğinde güne hafif düşüşle başlamasını beklemekteyiz. Bugün için piyasada öenmli bir gündem maddesi bulunmamakta. Global piyasalarda yaklaşan ABD seçimleri ve 02 Kasım FED toplantısı öncesinde ABD Doları’nın gücünü koruması belirleyici gündem olmaya devam etmekte.

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, banka hisseleri öncülüğündeki kar realize satışların etkisiyle gerileyen BIST 30 Endeksi paralelinde günü %0,6 düşüşle 97,225 seviyesinden tamamladı.

Bugün Ekim vadeli kontratın bugün global piyasalardaki hafif negatif seyir eşliğinde güniçinde 96,5-97,5 bandında hareket beklemekteyiz. Ekim Vadeli kontratın vade sonuna 4 iş günü kalması nedeniyle volatilitide bir miktar artış görülebilir.

USDTRY Kontratı

Dün veri akışının sakin olduğu günde dünya genelinde güçlü dolar eğilimi etkisini sürdürdü.Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kaybederken, söz konusu kayıplar sınırlı oldu. Bu kapsamda USDTRY Ekim kontratı günü %0,20 değer kazancı ile 3,0850 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki tepki alımları göz önünde bulundurularak kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz. USDTRY Ekim kontratında 3,10 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,05 seviyesi destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

Dün veri akışının sakin olduğu günde dünya genelinde güçlü dolar eğilimine rağmen altında tepki alımları görüldü. Söz konusu alımlar eşliğinde Altın Ekim kontratı günü %0,59 değer kazancı ile 1271 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün 99,00 seviyesini test eden dolar endeksi neticesinde, güçlü dolar eğilimi etkisini sürdürse de geçtiğimiz haftadan bu yana zayıflayan EURUSD paritesinde kayıplar sınırlı oldu. Bu kapsamda EURUSD Ekim kontratı dünü %0,25 değer kaybı ile 1,0868 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle zayıf seyrin görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay bir başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Apple'ın yıllık net kâr ve geliri 2001'den bu yana ilk kez azaldı

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)