E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple'dan tarihi rekor---

Apple'dan tarihi rekor

Apple'dan tarihi rekor
05 Mayıs 2018 - 00:12 borsagundem.com

Ünlü milyarder yatırımcı Buffett, CEO'su olduğu Berkshire Hathaway'in 75 milyon adet Apple hissesi aldığını duyurdu. Açıklamanın ardından Apple'ın hisse başı değeri 184.25 dolara kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı

ABD'nin piyasa değeri en yüksek şirketi olan teknoloji devi Apple'ın hisseleri rekor kırdı.

New York borsasında işlem gören Apple'ın hisse başına değeri bugün 184,25 dolara kadar yükselerek, şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı.

Böylece dünü 176,89 dolardan kapatan Apple hisseleri, bugün yüzde 4,1 artış kaydetti.

Ayrıca, Apple'ın piyasa değeri dün 896 milyar dolar iken bugün 37 milyar dolar artışla 933 milyar dolara kadar yükseldi.

BUFFETT'IN AÇIKLAMASI SONRASI

Apple'ın hisselerindeki artış, ABD'li milyarder ve yatırımcı Warren Buffett'ın dün akşamki açıklamalarının ardından geldi.

Buffett, Üst Yöneticisi (CEO) olduğu Berkshire Hathaway firmasının bu yılın ocak-mart döneminde 75 milyon adet Apple hissesi aldığını duyurdu. Firma, geçen sene sonu itibarıyla yaklaşık 165 milyon adet Apple hissesine sahipti.

Berkshire Hathaway'in toplamda yaklaşık 44 milyar dolar değerinde Apple hissesi bulunuyor.

New York borsası ralli yaparak kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ05 Mayıs 2018 09:25

    BİZİMDE ESKOM TEKNOLOJİ ŞİRKETİMİZ VAR KURULDUGU TARİTEN BERİ SAHİBİ HİSSE SATIŞI YAPAR VURGUNDAN BAŞKA BİR İŞ YAPTIGINI GÖRMEDİM AZCIK BU ŞİRKETLERDEN FEYZ ALMAMIŞ.