E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAnel’de 'akıllı' hırsızlık---

Anel’de 'akıllı' hırsızlık

Anel’de 'akıllı' hırsızlık
20 Mayıs 2015 - 06:52 borsagundem.com

Anel’in övündüğü ‘akıllı’ binasında hayretler uyandıran olay. Hırsızlar korunaklı binaya nasıl girdi, niçin sadece muhasebenin bilgisayarlarını çaldı?

Anel Grup’un övünerek lanse ettiği ‘akıllı bina’sında akıllara durgunluk veren bir hırsızlık olayının yaşandığı ortaya çıktı. Ümraniye’deki Anel İş Merkezi’nin girişinden asansörüne, ofislerdeki şifreli kapılarından koridorlara kadar son model teknolojiyle akıllandırıldığı ama adi bir hırsızlık olayına engel olamadığı anlaşıldı. Olayın çarpıcı yanı ise hırsızların da akıllılığı, sadece Anel’in Muhasebe Bölümü’ne girip, buradaki bilgisayarları çalmış olmaları! Bu yüzden gözler muhasebe müdürü Adnan Ek'e çevrilmiş durumda.
Bu arada Anel'in patronu Rıdvan Çelikel, yaptığı akıllı binalarla övünen bir isim.

HANGİ HIRSIZ AKILLI BİNADAN BİLGİSAYAR ÇALAR?

14 bilgisayar adi bir hırsızlık olayıyla ortadan yok olmuş! Peki, hırsızlar sokakta bile tanesini 200 liraya satamayacağı bilgisayarları neden çalsın? Hangi hırsız İstanbul’un en korunaklı, en akıllı binasına, tanesi 200 lira etmeyecek bilgisayarı çalmak için girer? Daha da ilginci Türkiye’nin en akılı binasında hırsızların görüntü kayıtları da alınamamış!..

AKILLI BİNADA KAMERA KAYDI YOKMUŞ!

Haliyle, Anel Grup’un Muhasebe Bölümü’nde yaşanan akıllara durgunluk verecek hırsızlık olayının kamera kayıtlarının olmaması kafalardaki soru işaretlerini artırıyor…
Acaba muhasebe bilgileri tanesi 200 lira bile etmeyecek ikinci el bilgisayarlardan daha mı önemliydi? O zaman hırsızların eline geçmesi tehlikeli değil mi? Ama Anel zaten halka açık ve tüm bilgileri kamuoyuyla paylaşıyor.

YATIRIMCILARIN SORGULADIĞI BİR DÖNEMDE YAŞANMIŞ

Olayın vahametini artıran bir diğer nokta ise hırsızlığın, Anel Elektrik ile Anel Telekom arasında yaşanan varlık ve marka devirlerinin yapıldığı bir dönemde yaşanmış olması. Davacı tarafın son 3 yılın incelenmesini, denetçi atanmasını istediği bir dönemde muhasebe servisi hırsızlar tarafından talan edildi. Anel Telekom’un yüzde 55 oranında iştirak ettiği Anelyapı Gayrimenkul’deki yüzde 7.5 oranındaki pay, grup şirketi Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret’e devredilmişti. OAnel Telekom’un aktifinde bulunan markaların 500 bin liraya Anel Elektrik Proje Taahhüt Ve Ticaret’e satılması ve Anelyapı Gayrimenkul’deki kontrol payının kaybedilmesi yargıya taşınmış, İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi şirkete kayyum atamıştı. Yapılan işlemlerden mağdur olduğunu öne süren yatırımcıların şirkete denetçi atanmasını istediği bir dönemde Muhasebe Bölümü’nde hırsızlık olayı yaşanması ise, borsa çevrelerinde büyük şaşkınlık yaratacak bir gelişme olarak gösteriliyor. Yatırımcılar bu hafta Cuma günü yapılacak olağan genel kurul sonucunu bekliyor. Bu genel kurulda da gözler şirketin CFO'su Cem Özşen üzerinde olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DürüstYorumcu07 Haziran 2021 10:24

    Hırsız her zaman hırsız sene olmuş 2021 rıdvan çelikel hala ky soyuyor

  • bilgin gungor09 Aralık 2016 16:22

    arkdslar birlik olup aneltin onune gidelim sesimizi duyuralim .....

  • CEM BUYURAN22 Mayıs 2015 13:53

    Risk;bir torbadaki siyah ve beyaz bilyaların sayısının belli olmasıdır.50 siyah 50 beyaz varsa bu risktir.elinizi torbaya attığınızda siyah gelme olasılığı hesaplanabilir.Belirsizlik ise torbadaki siyah ve beyaz bilyaların sayısının belli olmamasıdır.dolayısıyle elinizi attığınızda siyah gelme olasılığını hesaplayamazsınız.Anel örneğinde de görüldüğü gibi risk ve belirsizlik arasındaki farkı ayırtedebilmek önemli.

  • Accountant21 Mayıs 2015 03:32

    Bu güne kadar o kadar çok proje alıp yıllardır kar edememeleri kar dağıtamamalarıda ilginç nokta! Uzmanlar alınan işlerin hacmini ve maliyetini vede kar oranlarını hesaplasa sonuç nasıl çıkar acaba?

  • Selım20 Mayıs 2015 22:26

    Bence bu büyük bir yolsuzluktur ve devletin hemen buna el koyması gerekir! Bu çok Planlı yapılmış bir olay.

  • Ferhat20 Mayıs 2015 21:46

    Yaklaşık 118 milyon dolarlık dev baku stadı projesi şubatta bitmiş şubatta teslimatlar yapılmış ama proje sanki hayırseverlik içn yapılmış.3 ay bilançoda ynsıyan karı çok önemsiz bir miktar. Tarihinde aldığı en buyuk bitmiş iş olan bu proje fiyasko çıktı

  • akil20 Mayıs 2015 19:10

    En akıllısı bence ebzcacıbası sırketlerınde

  • BURCE20 Mayıs 2015 18:25

    ÇÖZÜM: Anele altında Anelt ile tamamen birleşmey gidise ihracedilsin. Birleşmeyle Anelt ortaklarına tasisli Anele hissesi ihrac edlsin. Birleşmeyi istemeyenerede Ayrıca makul Bir çağrı fiatı ilan edilebilir. Daha sonra Eğer telekominikasyon alanında faliyet devam edilmek istenmiyorsa telkkominikasyon varlıkları bu alandaki başka bir şirkete satılabilinir.

  • Ael yapı20 Mayıs 2015 18:17

    Nedir bu %7 lik anel yapı hisse al satları alavereleri dalavereleri. Anel yapı nın Tamanı ya ANELE ya da ANELT devredilmeli. işin içinden tertemiz çıkılmayın. ileride tekrar olacak problemler olmasın.

  • mustafa20 Mayıs 2015 17:07

    borsada işlem goren bu kadar batık şirket varken anelde bu ısrar niye,haksızlık ediliyor

  • emekci20 Mayıs 2015 15:48

    yeni Türkiye budur işte

  • toprak20 Mayıs 2015 13:02

    Anel belliki ithamlardan kurtulmak için kendi yapmis

  • Baku20 Mayıs 2015 12:11

    Şirketin en buyuk tahüt işi olan Baku olipiyat stadını bitirip şubatta teslim etti ama şirket pek kar edemedi. Bu şirket tahüüt işlerini hayrına yapmak için alıyor galiba.

  • Aren20 Mayıs 2015 12:07

    Bu kadar yaygaraya gerek yok. talep edilen fiatlardan Anele markasını anel yapıyı stın almanın şirkete katkısı olmaz. Anele hem aletin hisselerini topluca bir gruba satsın hem anel yapının butun hisselerini satsın. ve kendine yeni marka oluşursun. nedir bu kadarboş tartışma

  • Yasin20 Mayıs 2015 09:43

    Resmi otoritelerin uyanması lazım, olay büyük, şirketin içi boşaltılıyor, yatırımcı soyuluyor, savcılığın duruma el koyması lazım.

  • hisseci20 Mayıs 2015 08:28

    Kedidir o kedi...

  • işte buu20 Mayıs 2015 08:07

    halka açık firmalarda malesef olay bu. anel bir örnek.. halka açılıyorsun, normalde ortakalrına hesap vereceksin. ama kimse detaylı hesap sormayacağını düşünerek şirketi istediğin gibi çalıyorsun. sonra birileri şikayetçi olup kayıtlara ulaşmak isterse, hırsızlık süsü verip, dolandırdığın belge ve kayıtları yok ediyorsun. bu nasıl şirket ortaklığıdır?. A grubu imtiyazlı. B grubu peçete hisse senedi ortaklığı....