E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRıdvan Çelikel hakkında dolandırıcılık suçlaması---

Rıdvan Çelikel hakkında dolandırıcılık suçlaması

Rıdvan Çelikel hakkında dolandırıcılık suçlaması
25 Ağustos 2017 - 06:34 borsagundem.com

Yatırımcısının cebine çile dolduran Anel Telekom’da Genel Kurulu yapıldı. Ancak hak aramaya sadece 7 hissedar katıldı. Rıdvan Çelikel için dolandırıcılıktan suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı. Bir yatırımcı Acredo tezgahını gözler önüne serdi.

BURAK TAŞÇI -BORSAGUNDEM.COM

Patron marifetleriyle oyun üzerine oyunların sergilendiği, bazı ceplerin tıka basa dolduğu, hissedarların ise kaybetmeye mahkum olduğu Anel Telekom’da ‘hak arama’ vakti geldi ama beklenen yatırımcılar gelmedi!

Halka açık şirketin ülkeye kazandırdığı binlerce ‘mağdur yatırımcı’ için, Ümraniye’de Anel İş Merkezi’nde saat 09.00’da başlayan Anel Telekom Olağan Genel Kurulu’nda salonu dolduracaklar deniyordu. Ama sadece  7 yatırımcı katıldı. 

‘Acılara yatırım’ yapan tasarruf sahipleri, Rıdvan Çelikel’e hesap sorma, hak arama fırsatını kaçırdı. Haliyle haklı olarak herkes, "Nerede bu mağdur yatırımcılar?" diye sordu.

HAKKINI ARAYAN YATIRIMCILARDAN KRİTİK SORULAR

Genel Kurul’a katılan yatırımcılar sorularıyla yönetimi adeta yerine mıhladı. Yaşanılan inanılmaz mağduriyetler dile getirildi. Anel Telekom’un'öldürülmek' istendiği belirtildi! 192 milyon lira fiyat biçilen bina için değerinin çok ucuza şirketten kaçırılmak istendiği ifade edildi. “Yeniden değerleme yapılsın” dendi. Gündeme getirilen ve yanıt aranan en ilginç sorulardan biri de “Rıdvan Çelikel ahirete inanıyor mu?” oldu. Çünkü Çelikel o kadar çok ‘ah’ aldı ki! Bir yatırımcı, “2013’ten beri mağduriyet yarattınız. Hissede insafsızlık yaptınız, kuruşlara düşürdünüz, süründürüyorsunuz” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

“Şirket zarar açıklıyor, zararın sebebi bu Yönetim Kurulu. Maaşları sıfır lira olsun” teklifi reddedildi. Madde görüşüldü, bol sıfırlı ‘maaşa devam’ kararı geçti.

Acredo’ya satış tezgahı Genel Kurul’da çok dile getirilen konular içinde yer aldı. Neticesiz kaldığı, hissenin Yakın İzleme Pazarı’na alındığı, mağduriyetin büyüdüğü anlatıldı. Ayrılma hakkının düşük tutulduğu gerçeğine işaret edildi. Şirket yöneticisi Cem Özşen yanıt verirken, “Anel Elektrik yatırımcıları dezavantajlı duruma düşmesinler" diye bu fiyatın belirlendiğini söyledi. 91 kuruş için de “Adil” diye konuştu.

Özşen, bu sözleriyle diğer yatırımcılar mağdur olmasın diye Anel Telekom yatırımcılarının nasıl mağdur ettiklerini de ifade etmiş oldu. İşte bu 'itiraf' anı dikkatlerden kaçmadı.

Yine Acredo’yla ilgili olarak, satış görüşmeleri sırasında 1.5 lira olan hissenin, iptalle 0.48’e düştüğü belirtilirken, “Bu nasıl iştir?” denildi. Yatırımcılar bu manzaraya, “Satışı biz iptal ettirmedik” sözleriyle sert tepki gösterdi. Bir yatırımcı Acredo tezgahının nasıl kurulduğunu anlattı, sözleri kayıtlara geçti. Kayıtlara geçen önemli bir cümle de Rıdvan Çelikel hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla savcılığa başvuru yapıldığı bilgisi oldu.

Ve ‘mağdur yatırımcılar’ adına çok kritik Genel Kurul iki saatte sona erdi.

BÜYÜK TEZGAH ORTADA, BU MU MAĞDURİYET?

Anel Telekom patronu Rıdvan Çelikel geride binlerce mağdur yatırımcı bırakırken kendini bu işten sıyırma telaşına düştü. Genel Kurul’da, 'şirket zararda' tezi ileri sürülerek 'mağdur edebiyatı' işlenmek istendi. Ama bu kritik soru yine gündeme geldi: “Halka açtı, milyonları cebine attı, daha sonra elindeki hisselerin önemli bir kısmını sattı, şirketin içini boşalttı, faaliyetsiz bir hale getirdi, gözaltına attırdı, bu mu mağduriyet…”

“Ayrılma hakkı adil" diyen Cem Özşen, tüm sorulara rağmen Rıdvan Çelikel'in milyonlarca hisseyi kaç lira ortalamayla sattığını açıklamadı. Yabancı ortaklık hikayesi çıkarıp, elindeki hisseleri yüksek fiyattan satan, şimdi de kuruşlu fiyatlardan geri almak isteyen Rıdvan Çelikel’in yolu açık kaldı.

Ayrıca günlerdir borsa kulislerindeki “Binlerce mağdur Anel Telekom yatırımcısı Genel Kurul’a katılacak, hakkını arayacak” konuşmaları da fos çıktı. Gelinen nokta maalesef acı bir manzara! İşte o yorum: “İşte Türk yatırımcısının hali! 'Mağdur olduk, öldük, bittik' diye ağlıyorlar, hak aramaya gelince başlarını kuma gömüyorlar.”  

BORSA GÜNDEM CANLI YAYINIYLA GENEL KURUL’DAN ÖNEMLİ NOTLAR

*Anel İş Merkezi’nde Anel Telekom için hazırlanan Genel Kurul salonu ‘büyük hesaplaşma’ için hazır. Hali hazırda içerisi personel dolu.

*Salona ilk gelen isim Sermaye Piyasalarının ünlü ismi İbrahim Haselçin. Bir önceki Genel Kurul’da Divan Başkanlığı yapan, şirket avukatı Haselçin’in bu toplantıda da aynı görevi üstlenmesi bekleniyor.

*Katılımcılar şu an için salonda hazırlanan ikramlardan yiyor.

*Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bülent Batukan da salonda.

*Genel Kurul açıldı.

*Yatırımcılar yavaş yavaş gelmeye başladı. Ancak binlerce yatırımcıdan gelenler 10 kişiyi bile bulmadı.

*Açılış konuşmasını Batukan yaptı. Divan Başkanlığı’na Haselçin önerildi.

*Bir yatırımcı ikinci maddeye itiraz etti, şerh düştü.

YATIRIMCI HAKKINI ARIYOR

*Yatırımcı, faaliyet raporuna ilişkin itirazda bulundu. Acredo ile ilgili satın alma sürecine yönelik sorular soruyor.  

*Acredo ile imzalanan iyi niyet anlaşmasının son tarihini sordu. Soruya Cem Özşen yanıt veriyor.

*Yatırımcı, “Öldürmeye çalıştığınız firma Anel Telekom. İnanılmaz mağduriyet söz konu” dedi.

"BU KADAR DEĞERLİ BİR ŞİRKET NİÇİN YAKIN İZLEME PAZARINDA"

*Yatırımcı hesap sormaya devam ediyor.

*”Binalar değerli, firma değerli. Bu kadar değerli varlıklı şirket neden yakın izleme pazarında. Mart ayında bitmiş iyi niyet sözleşmesi. Mart ayında 2 liraydı şimdi 69 kuruş. Ayrılma hakkı 71 kuruş.”

*Cem Özşen yanıtlıyor: "Acredon’un ödeme gücü yoktu. Ondan dolayı bitti görüşmeler."

YATIRIMCI: O PARAYA BİNAYI BEN ALIRIM

*Bir başka yatırımcı: Fiyat çok ucuz, rasyonel değil. Değerleme daha objektif yapılsın. Yılda 14 milyon lira kira geliri var. 192 milyona ben alırım.

*Genel Kurul’da 3. Maddeye geçiliyor.

*4. Maddeye gelindi.

*Yatırımcı, "Faaliyet olmamasına rağmen şirket zarar ediyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz?" diye sordu.

"RIDVAN ÇELİKEL AHİRETE İNANIYOR MU?"

*Özşen sözlerine “Zaten martta Acredon’un kesin alacağı söz konusu değildi” diye devam etti.

*Yatırımcı geri adım atmıyor. “Izdırabımız 2013 yılında başladı. 2013’ten bu yara Rıdvan Çelikel şirketi satmaya çalışıyor.”

*Yatırımcı sert konuşuyor. “Rıdvan Çelikel bu dünyanın sonrasına inanıyorsa mağduriyeti giderin, ah almayın.. 45 kuruşa düşürüp insafsızlık yaptınız.”

“ÇELİKEL SÜREKLİ MAL SATIYOR”

*Yatırımcı devam ediyor: “Ayrılma hakkı 91 kuruş dendi, yatırımcıya maliyeti 2 küsur liraydı.”

*“Ortalama maliyetler belli. Ortaklık sürecinde Rıdvan Çelikel sürekli mal satıyor.”

*bir diğer yatırımcı söz aldı. Bina değerlemesini sordu.

*Cem Özşen 192 milyon lira olduğunu söyledi.

YATIRIMCI GÖKSEL: O PARAYA BİNAYI BEN ALIRIM

*Yatırımcı sert çıktı: Fiyat çok ucuz, rasyonel değil. Değerleme daha objektif yapılsın. Yılda 14 milyon lira kira geliri var. 192 milyona ben alırım.

*Genel Kurul’da 3. Maddeye geçiliyor.

*4. Maddeye gelindi.

*Yatırımcılar, "Faaliyet olmamasına rağmen şirket zarar ediyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz?" diye sordu.

*Cem Özşen şirketin masrafları olduğunu söyledi. “Kira geliri Anel Yapı’ya yansıyor” dedi. Anel Yapı’nın döviz borcu olduğunu söyledi. Anel Yapı’daki döviz borcunun Anel Elektrik’in bilançosunu olumsuz yönde etkilediğini savundu.

*5. Madde onaylandı.

*6. Madde’ye geçildi. Zarar olduğu için kar payı dağıtılmayacak.

*7. Madde kabul edildi.

*Sıra 8. Madde’de.

“YÖNETİM KURULUNUN MAAŞI 0 TL OLSUN”

*3 yatırımcı 8. Maddeye itiraz etti. “Şirket zarar açıklıyor. İstedikleri ücret 0 TL olarak değiştirilsin. Bu zararın sebebi Yönetim Kurulu Üyeleridir.”

*Yatırımcılar, ”Mağdur kitlesi var, bir de Yönetim Kurulu Üyeleri maaş alıyor. 1 personel 7 yönetici var. Maaşları 0 TL olsun” dedi.

*8. Madde onaylandı. Yönetim Kurulu Üyeleri maaş alacaklar.

*9. Madde görüşülüyor. Bir yatırımcı söz aldı. “Hayırsever iş adamı Çelikel sadece kendi vakfına bağış yapıyor. Bari  şirkit kar etmiyor, eğitime faydası olsun” dedi.

*9. Madde 20 bin TL olarak kabul edildi.

*10, 11, 12, 13. maddeler görüşüldü.

Dilek ve Temenniler’e geçildi.

HİÇ ADIM ATTINIZ MI?

*Yatırımcılardan biri söz aldı. “Acredo’ya satışın neticesiz kalması sonucunda hisse Yakın İzleme Pazarı’na alındı. Mağdur olduk. Bu durumla ilgili attığınız adım oldu mu?” diye sordu. Konuşmasına, “Anel Telekom’un fiyatı uzun süredir Anel Elektrik’in üzerindeydi. Ama ayrılma hakkı düşük tutuldu” diye devam etti.

"ANEL TELEKOM’U 9 MİLYONA BİZ ALALIM"

*Ekledi: “Ayrılma hakkı fiyatındaki mağduriyetin giderilmesi için atılan bir adım var mı? Anel Telekom’un fiyatı 8 milyon. Öyleyse aramızda para toplayıp 9 milyona biz alalım.”

İTİRAF ANI

*Cem Özşen yanıt veriyor. Özşen “Şirketin inisiyatifindeki tek parametre ayrılma hakkı fiyatı. 91 kuruş. Şirket halka açık şirketle birleşecek” dedi.

*Özşen Anel Elektrik yatırımcıları dezavantajlı duruma düşmesinler diye bu fiyatın belirlendiğini söyledi. 91 kuruş için de “Adil” dedi.

RIDVAN ÇELİKEL MİLYONLARCA HİSSEYİ KAÇ LİRA ORTALAMAYLA SATTI, GİZLENDİ

*Ancak, "Ayrılma hakkı adil" diyen Cem Özşen, Rıdvan Çelikel'in milyonlarca hisseyi kaç lira ortalamayla sattığını açıklamadı. Buna karşılık, yabancı ortaklık hikayesi çıktı, Rıdvan Çelikel elindeki hisseleri yüksek fiyattan sattı, şimdi kuruşlu fiyatlardan geri almak istiyor.

“1.5 LİRADAN 0.48 KURUŞA DÜŞTÜ, BU NASIL İŞTİR”

*Yatırımcı, “Acredo satışını biz iptal etmedik. Satış görüşmeleri varken 1.5 liraydı, iptal edildi, 0.48’e düştü. Bu nasıl bir iştir?” diye sordu.

*Özşen, “Ayrılma hakkında Anel Elektrik, Anel Telekom’a borç vererek gönüllü fonlama yapacaktı” dedi.

*Yatırımcı, “Yatırımcı İlişkileri'ne ulaşamıyorum. Yatırımcının parasını aldınız. Yiyemeyeceksiniz bu dünyada. Hayatımız kelebeğin ömrü kadar. Biz gerizekalı mıyız?” dedi.

*Yatırımcı devam etti: "SPK’daki açıkları bilerek KAP açıklamaları yapıp satın almayı iptal ettiniz. Helal paramı yediniz, yedi ceddiniz çeksin.”

*Hükümet Temsilcisi salondan ayrıldı.

*Yatırımcı, halka arz fiyatındaki TL ve dolar bazındaki değere göre ayrılma hakkının açıklanmasını istedi.”Bu şirketi siz bu hale getirdiniz. Filler tepişti yatırımcılar ezildi. Yatırımcı size güvenmiyor” dedi.

*Hükümet Temsilcisi salona geri döndü.

*Yatırımcı, “Ayrılma hakkında mağdur etmeyin bizi, sizi alkışlayalım, Hakkımı helal etmiyorum. 2.91’den mal aldık, zarardayız. Halka arz fiyatı 12 yıllık ortalama fiyat Rıdvan Çelikel ve grup şirketlerinin satış yaptığı hisselerinin ortalamasını alıp ayrılma hakkı açıklayın” dedi.

*Cem Özşen,”Ayrılma hakkı fiyatını SPK belirleyecek” dedi.

RIDVAN ÇELİKEL HAKKINDA DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

*Bir yatırımcı, Rıdvan Çelikel ve ailesi hakkında savcılığa dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

*Bir yatırımcı Acredo hakkında konuşmaya başladı. “Acredo 2015’te kuruldu. 3 gün sonra satış görüşmesi açıklaması yapılmış.” dedi.

“ACREDO OLAYI DÜZMECE…”

*Yatırımcının kardeşi Hollanda’da yaşıyormuş, araştırmış, bulmuş. Acredo 2015-16 yılında hiçbir faaliyette bulunmamış. Yatırımcı, “Ortada para yokken 2 milyon Euro ödenmiş. Acredo olayı sipariş edilmiştir, yani düzmece” dedi.

*Bir yatırımcı, "Anel Elektrik yatırımcıları korunduğu kadar Anel Telekom yatırımcılarını da Cem Bey korusun” diye konuştu.

*Yatırımcı Acredo’nun esas sahibinin Private Group olduğunu ve Türklerin kurduğunu söyledi.

*Genel Kurul sona erdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (27)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kenan01 Eylül 2017 17:04

    bu grubun hiç bir hissesine güvenip te almayın, yarın öbür gün diğer grup hisseler dede aynı teraneyi yaparlar

  • ne alaka çeçenistan27 Ağustos 2017 22:06

    yürü be koçum sen ordamısın daha öyle bişe olsa o kadar birleşme vardı oldu hiç biri olmazdı ..

  • semra çaglar27 Ağustos 2017 21:41

    yüzde 51 çogunluk saglandımı tamam

  • Sessiz adamb27 Ağustos 2017 17:52

    Sayin mahoneyler birlesme islemlerinde iliskili taraflar oy kullanamaz.dolayisiyla anel elektrik ve ridvan 18 milyon bloklu.kapital strateji ridvan neden toplatiyor.birlesme oyu icin.mahoney anlamadinmi.hala

  • Dincer avci27 Ağustos 2017 15:27

    Egerki genel kurulda ky 5 milyon lotla temsil edilseydi ridvan birlesme yapamiyacagini anlar ve baska.yollar denerdi.birlesmede katilanlarin yuzde 10 hayir cikarda ridvan gumburt.imtiyaz yok.birlesmede.50 mulyon tamami katilamaz.katildigini fazredelim 5 milyon lot iptal eder birlesmeyi ah ky ah.ridvana gozdagi verirdi 5 milyon ky olsaydi.4 milyon bile yeterdi .

  • Dincer avci27 Ağustos 2017 15:24

    Kel.adam hakli borsa.gundem.teskkurler size.yusuf yildiz.genel kurula katildimi.ismini.duymadim.ben sunu yaparim bunu yaparim diyodu.22 milyon ky birlesmeyi bile durduramazmi.oysa.3 milyon lot birlesmeyi iptal eder.

  • Sesiz adam27 Ağustos 2017 15:17

    http://m.borsagundem.com/yazarlar/ayrilma-hakki-yazisi/252453 buyrun orhan beyin yazisi.birlesme lerde imtiyaz yok yuzde 90 evet lazim.kapital strateji.neden topluyomus.mahoneey corba icin corbaa

  • Kel adam27 Ağustos 2017 13:48

    Soru anel telekom ayrilma fiyati neden bu kadar dusuk 91 kurus.cem ozsenin cevabina bakin.anel.elektrikteki yatirimcilari korumak.icin.telekom hissesi olanlari cogunluk hissesi ridvanin olan anel.elektrige ucuzdan aldirip telekomu magdur.elektrigi zengin etmek amaclarinda olduklarini.bu itiraftan yada agzundan kacirma sonrasi cemi kovarmi.ridvan acaba

  • Yusuf yildiz 27 Ağustos 2017 12:26

    22 milyon kucuk yatirimci hissesini es gecemez spk olaya el atmasi gerekir.

  • Kel adam27 Ağustos 2017 12:14

    Ridvan celikelin butun kirli camasirlarini borsa.gundem tek tek doktu hani.nerde yatiromci haklari.bu ulkede borsaya yatirim yapmak intahar gibi bir sey.durust sirketler.bir elin avucunu gecmeyecek kadar az

  • yarın ola 27 Ağustos 2017 11:09

    birleşme olmazsa 18 kuruş sizi bekliyor memsa 2 örengi olmazsa ben bu işi bilmiyorum

  • sedat 27 Ağustos 2017 10:39

    ky 20 milyonmu işine bak ümit bey bile ortalam yapmamış akkaya bile ortalaması yok

  • Caya corbaya limon27 Ağustos 2017 05:53

    Bir yusuf yildiz vardi.asarim keserim diyodu.hani genel kurulda ismini duyamadik.fosmu cikti yusuf yildiz yani

  • Sedat fidan27 Ağustos 2017 05:46

    Kucuk yatirimcida 20 milyon lot var.ama bizde kabahat hakkini aramazsan boyle gaspeder ridvan celikel yatirincilarin hakkini

  • sanmaki27 Ağustos 2017 00:31

    17 milyon lot kimde

  • uzman çaycı26 Ağustos 2017 11:02

    dogru hakketden kimde ky 5 geçmez bu tahdada dananın kuyrugu da ekimde kopar

  • yatırımcı26 Ağustos 2017 00:05

    anelt şirketini satacam dedi verdi gazı senetlerini pazarladı garibanlara alacam diyen yabancının hiç bir kaydı yok.adresinde google da tek katlı bir büro resmi var.araştırılmalı daha neler çıkar.

  • Mazlum25 Ağustos 2017 20:22

    Çok önemli bir habercilik başarısı yaptınız. Sizi tebrik ediyor, mazlumların daha fazla ezilmesi

  • D.demirkan 25 Ağustos 2017 16:25

    SAYIN İLHAN. BAŞKA İLLERDE İDİN DE.GELE MEYECEKTİNDE.BU ŞİRKETİN HİSSESİNİ NİYE ALDIN DİYE ADAMI SORARLAR. ALTA KALANIN GÖZÜ ÇIKSIN.

  • ilhan25 Ağustos 2017 15:29

    birçok yatırımcı başka illerde olduğu için gelememiştir.

  • SALİM25 Ağustos 2017 15:25

    Sona erdi,,sonuç......sıfıra sıfır elde var sıfır.

  • Dereli25 Ağustos 2017 14:46

    Bizim ülkede soyan değil soyulan suçlandığı için garibim yatırımcı nasıl gelsin genel kurula..?

  • D.demirkan 25 Ağustos 2017 12:15

    Nerde madurlar diye soruyor.tatilde demekki ortada madur yok.ayak kaymaca var komplo var.

  • D.demirkan 25 Ağustos 2017 11:56

    OLAN OLMUŞ BOŞVER.GELECEYE BAK.

  • Erk25 Ağustos 2017 11:02

    Anel yapı nın Binanın karası ve değeri görünüyor ana kinse finansal borcuna bakmıyor. İnşaat yaparken be kadar finans borç al üç be hale ödenmesi gereken ne kadar finans borcu var?

  • ersoy25 Ağustos 2017 09:24

    Herkes tatilde,,ne işi var milletin orada.

  • Nusret25 Ağustos 2017 08:54

    Bakalım neler olacak. Giden arkadaşlar toplantı sonrası objektif yaşananları anlatırsa çözüm ve etkileşim bakımından iyi olur.