E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnel Telekom’da 3 saatlik Olağanüstü Genel Kurul ---

Anel Telekom’da 3 saatlik Olağanüstü Genel Kurul

Anel Telekom’da 3 saatlik Olağanüstü Genel Kurul
03 Mart 2015 - 11:32 borsagundem.com

Yatırımcılar ve şirket Yönetim Kurulu Üyelerini çok yakından ilgilendiren 'olağanüstü' toplantı sona erdi. Bazı kararlara muhalefet şerhi düşüldü.

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Anel Telekom’da İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla başlatılan Olağanüstü Genel Kurul süreci  bugün tamamlandı. Kritik Olağanüstü Genel Kurulu gündemine alan Sermaye Piyasası Kurulu da toplantıyı uzmanlarıyla takip etti. Divan Başkanlığı seçimi, markaların 500 bin TL’ye devri, Anel Grubu temsilcilerinin ilişkili taraf oldukları gerekçesiyle oy kullanma haklarının olmadığı, şirketin 30 milyon TL zarara uğratıldığı iddiası ve Yönetim Kurulu Üyelerinin azli konusu tartışmalara yol açtı. Tartışmalar alevlendi, salondaki tansiyon zaman zaman yükseldi. Yatırımcılar ve Verusa Türk temsilcileri bazı kararlara muhalefet şerhi düştü.

Olağanüstü Genel Kurul’da alınan önemli kararlar içinde, markaların satışı konusunda SPK’ya bilgi verilmesi yer aldı. Ayrıca iki maddede, ilgili ve sorumlular hakkında dava yolunun açılması kabul edildi.

Borsagundem.com’un Maltepe Cevahir Otel’den canlı yayınladığı ve yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği kritik Anel Telekom Olağanüstü Genel Kurulu’ndan önemli anlar şöyle…

KRİTİK TOPLANTIDAN NOTLAR
YATIRIMCILARIN İLGİSİ BÜYÜK


Olağanüstü Genel Kurul’un düzenlendiği Cevahir Otel’de (Maltepe) heyecan büyük. Saat 14.00 itibarıyla Kayyum, toplantı salonuna girdi. Şimdi Hükümet Komiseri bekleniyor, gözler kapıda. Olağanüstü Genel Kurul'un da birazdan başlaması bekleniyor. SPK uzmanı kritik toplantıyı izlemek üzere Olağanüstü Genel Kurul’a geldi. Yatırımcılar da toplantıya yoğun ilgi gösteriyor. Salon yatırımcılarla doldu.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL BAŞLADI

*Hükümet Komiseri'nin de gelmesiyle saat 14.20'de Anel Telekom Olağanüstü Genel Kurulu başladı. Şirket avukatı İbrahim Haselçin, Divan Başkanlığı'na seçildi. Yatırımcı temsilcileri ve Verusa Türk temsilcileri ise Şirket avukatı olması nedeniyle Haselçin'in Divan Başkanlığı'na itiraz etti.

*Şu anda salonda tansiyon yükseldi çünkü usulle ilgili tartışma başladı. Yabancı fon temsilcileri ve yatırımcılar Anel Grubu temsilcilerinin Olağanüstü Genel Kurul’da oy kullanamayacaklarını savundu. Konuyla ilgili hararetli bir tartışma yaşanıyor. 

*Tartışmalar alevlendi. İlişkili tarafın oy kullanıp kullanamayacağı konusunda büyük bir kriz çıktı. Hükümet Komiseri’nin konu hakkında karar alması ve müdahale etmesi isteniyor. 

ŞİRKET ZARARA UĞRATILDI İDDİASI

*Tartışmalar sürerken yatırımcıların verdiği iki önerge reddedildi. Şirketin zararıyla ilgili konuya geçildi. Verusa Türk, Şirketin 10 milyon 500 bin TL zarara uğratıldığı söyledi. Oylama sonucunda, oy hakkı çoğunluğuna sahip Rıdvan Çelikel’in temsilcisi, şirketin zarara uğratılmadığı yönünde oy kullanıldığını belirterek bu sonucun tutanaklara geçirilmesini istedi.

SORUMLULAR HAKKINDA DAVA AÇILABİLECEK

*İlişkili tarafın oy kullanamadığı bir diğer oylama sonucunda ise ilgililer ve sorumlular hakkında dava açılması kabul edildi. 

MARKALARIN 500 BİN TL’YE DEVRİNE İTİRAZ

*Saat 15.55’te 31 markanın 500 bin TL karşılığında Anel Elektrik’e devri konusu görüşülmeye başlandı. Tartışmalar yaşanıyor. Olaya tepki gösteren bazı yatırımcılar söz alarak Rıdvan Çelikel başta olmak üzere ilişkili tarafların bu noktada oy kullanamayacaklarını beyan etti. Markaların devri ile ilgili konu müzakere ediliyor.

KRİTİK OYLAMADA NE SONUÇ ÇIKTI?

*Markaların Anel Elektrik’e devriyle ilgili olarak şirketin zarara uğratılıp uğratılmadığı tartışılmaya başlandı. Bu konuda önerge verildi. Önergede 30 milyon TL’ye yakın zarar olduğu ileri sürüldü. Ancak oylama sonucu Şirketin zarara uğratılmadığı kabul edildi. 

MARKA SATIŞI İÇİN SPK’YA BİLGİ VERİLECEK

*Markaların satışı konusunda SPK’ya bilgi verilmesi, ilgili ve sorumlular hakkında dava yolunun açılması kabul edildi.

GENEL KURULA 5 DAKİKA MOLA

*Markaların devri ve finansal duran varlıkların satışı için verilen önerge reddedildi. Ancak önerge sahibi yatırımcılar karar için muhalefet şerhi düştü. Olağanüstü Genel Kurul’a 5 dakika ara verildi. 

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN AZLİ GÖRÜŞÜLDÜ

*Molanın ardından 5. Madde görüşülmeye başlandı. 5. Madde’de yer alan Yönetim Kurulu Üyelerinin azli konusunda Verusa Türk bir önerge verdi. Önergede tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin ayrı ayrı oylanmasını istendi. Ancak talep reddedildi. Önerge sahibi Verusa Türk de karara muhalefet şerhi düştü. İlişkili taraf Yönetim Kurulu Üyeleri’nin reddedilen madde ile ilgili oy kullanma haklarının bulunmadığı, şu an itibarıyla Şirketin bir Yönetim Kurulu’nun olmadığı ileri sürüldü. Oylama sonucu bu talep te kabul edilmedi.  

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL SONA ERDİ

*Son iki maddenin görüşülmesinin ardından Anel Telekom Olağanüstü Genel Kurulu sona erdi. Kritik toplantı 3 saat sürdü. 



NEREDEN NEREYE?
OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA NEDEN OLAN OLAYLAR

Anel Telekom’un yüzde 55 oranında iştirak ettiği Anelyapı Gayrimenkul’deki yüzde 7.5 oranındaki payın grup şirketi Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret’e devretti. Ayrıca Anel Telekom’un aktifinde bulunan milyonluk markaların 500 bin liraya Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret’e satılması kararlaştırıldı. Hissedarlar tarafından yargıya taşınan bu kararlar mahkemeden döndü ve şirkete kayyum atanarak genel kurul yapılması kararlaştırıldı. Bugün yapılacak Olağanüstü Genel Kurul yatırımcılar açısından çok önemli. Toplantı sonrası SPK’nın ayrılma hakkını gündeme getirmesi halinde Olağanüstü Genel Kurul’a katılıp muhalefet şerhi düşenler bu imkandan yararlanabilecek. Bu yüzden elinde hisse olan herkesin Olağanüstü Genel Kurul’a katılması bekleniyor. 

YÖNETİCİLER HAKKINDA DAVA AÇILMASI GÜNDEMDE

Bugün gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul, şirketin Yönetim Kurulu Üyeleri için de bir anlamda karar anı anlamına geliyor. Çünkü oylamada ilişkili taraflar oy kullanamayacak. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında söz konusu kararlarda imzası bulunan tüm yöneticiler hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar yargılanmanın önü açılabilir.

İŞTE GÜNDEM MADDELERİ 

Saat 14:00’de Cevahir Hotel İstanbul Asia Yalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı N:261 Maltepe-İstanbul adresinde yapılacak kritik Olağanüstü Genel Kurul’un gündem maddeleri şöyle

1. Açılış ve Toplantı Başkanlığı'nın oluşturulması.

2. Şirket'in Anelyapı Gayrimenkul A.Ş.'nde sahip olduğu toplam 24.200.000 adet hisselerinin 3.300.000 adedinin Anel Elektrik Proje Taahüt Ve Ticaret A.Ş.'ne satışının görüşülmesi; satışa konu iştirak hisseleri ile ilgili fiyat tespit raporlarının değerlendirilmesi; bu satış neticesinde varsa Şirket'in uğradığı zararların tespiti ile bu zararların tazminini teminen ilgililer/sorumlular hakkında gerekli davaların açılması hususunun görüşülerek oylanması ve karara bağlanması.

3. Şirket'in aktifinde bulunan "marka"ların 500.000 TL bedelle Anel Elektrik Proje Taahüt Ve Ticaret A.Ş.'ne satışının görüşülmesi; satışa konu markalar ile ilgili fiyat tespit raporlarının değerlendirilmesi; bu satış neticesinde varsa Şirket'in uğradığı zararların tespiti ile bu zararların tazminini teminen ilgililer/sorumlular hakkında gerekli davaların açılması hususunun görüşülerek oylanması ve karara bağlanması.

4. Şirket tarafından gerçekleştirilen Finansal Duran Varlık Satışı ve Marka Satışı işlemlerinin SPK.n 23.Maddesi hükmü uyarınca "Önemli Nitelikte İşlem" niteliğinde olup olmadığı hususunun görüşülerek oylanması ve karara bağlanması.

5. Yönetim Kurulu üyelerinin azli hususunun görüşülerek karara bağlanması.

6. TTK 438.maddesi uyarınca "Özel Denetçi" atanması hususunun görüşülerek karara bağlanması.

7. Dilekler ve kapanış.

Konuyu geçen yıl Temmuz ayı ortasında borsagundem.com konuyu gündeme taşımıştı. Genel Kurul gündemine alınmadan Anel Telekom’un içindeki milyonlarca dolarlık markalar ve hakim ortaklığı kaybettiren hisseler devredilmek istenmişti. O tarihte borsagundem.com yapılan işlemin genel kurulun onayına sunulmadan yapılamayacağını yazmıştı. Mahkeme de bu yönde karar verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Anel03 Mart 2015 23:28

    İleride yeni sorunlar oluşmması için belirlenen bir fiattn Anel yapının %100 hissesini ya Anele yada Anelt devralmalı. Anele nin kendine yeni bir marka ism oluşturması dah tsruflu ve yerinde olur. ve Anele elndeki butun anelt hisselerini satıp iştirak işşkisine son vermeli. ancak böylelikle tekrarlanan sorunlar oluşmaz

  • Hasan03 Mart 2015 22:20

    İlişkili taraflar oy kullanıyor, SPK'nın müdahale etmesi gerekir. iyi o zaman elinde imtiyazlı hisse olan patron istediği gibi şirketin içini boşaltsın. Sonra kendi kendine oy kullansın.

  • CAN03 Mart 2015 17:31

    ALLAH SİZİ BETER ETSİN,BÜTÜN PARAMI BATIRDINIZ

  • ALP03 Mart 2015 15:54

    halk a açık bir şirketin patronu, herşeyden önce yatırımcıların haklarını gözeterek ve koruyarak şirketi yönetmelidir... umarım bu diğer bütün şirketlere ders olur ve herkes aklını başına devşirir ve ülkemiz sermaye piyasaları hak ettiği yere ulaşır.. böylelikle geçmişte acı örneklerini yaşadığımız olaylar ve gelişmeler tekrarlanmaz....

  • YORUMCU03 Mart 2015 15:50

    çok olumlu bir gelişme, halk a açık şirketlerin, patronların keyfi uygulamaları ve istedikleri şekilde yönetemeyecekleri artık bilinmelidir... yatırımcı hakkını aradıkça bu tür şirketler de kendilerine çeki düzen vereceklerdir.

  • AneL03 Mart 2015 15:26

    Belirlenen bir fiata Anelyapı nın tamamını ya Anele yada Anelt alsın. Anele Elektrik anele markasına o talep edilen parayı vermesi yerine yeni bir marka ismi edinmesi daha mantıklı

  • Serkan03 Mart 2015 14:56

    Spk bu konuyla ilgili bir an önce karar vermeli, şirket varlıklsrını düşük fiyata diger grup şirketine devrediyor, yatırımcı magdur ediliyor.

  • cafer03 Mart 2015 13:15

    ceaş kepez de 3 mart sendromu uzan sahalara dönüyor mu