E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnayasa değişikliği olmazsa Türkiye seçime gidebilir---

Anayasa değişikliği olmazsa Türkiye seçime gidebilir

Anayasa değişikliği olmazsa Türkiye seçime gidebilir
12 Ocak 2017 - 12:40 borsagundem.com

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Anayasa değişikliği çıkmazsa Türkiye'nin seçime gidebileceğini söyledi

TBMM'deki Genel Kurulunda Anayasa Değişikliği görüşmeleri sürerken gündeme milletvekillerinin kavgası damgasını vurdu.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Genel Kurulunda görüşülen AK Parti'nin anayasa değişiklik teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BİR MADDE DÜŞERSE GERİ ÇEKİLİR Mİ?

Bir maddenin düşmesi halinde teklifin geri çekilip çekilmeyeceğine yönelik soru üzerine Şentop, "Metin, Genel Kuruldan geçmezse, o zaman hiç kimse seçim istemiyor diyelim ama Türkiye seçime mecbur kalır." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'Yİ SEÇİME GÖTÜRÜR

Şentop, siyasetle en ufak bir ilgisi olan kişinin, bunu böyle değerlendirmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu şartlar, Türkiye'nin yaşadığı süreç, vesaire hepsi birlikte dikkate alındığında bunun geçmemesinin neticesi, zorunlu olarak Türkiye'yi bir seçime götürür. Baharda götürür, sonbaharda götürür ama götürür. Kimse engelleyemez seçimi." diye konuştu.

İLK TURDAKİ OYLAMA ÖNEMLİ DEĞİL

Birinci tur oylamalardan çıkan sonuçlara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Şentop, ilk turdaki oylamaların önemli olmadığını, sayılara bakmanın doğru olmayacağını kaydetti. Şentop, teklifin, hem MHP hem de AK Parti tarafından benimsenen bir metin olduğuna işaret ederek, "Sayısal şeyler yanıltabilir. Bir artı bir eksi çok önemli değil." değerlendirmesinde bulundu.

DEVLET BAHÇELİ DE SEÇİM SİNYALİ VERDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, anayasa paketinin 330'un altında kalması halinde yaşanacakları şöyle özetledi: “Öyle bir durum yaşanırsa çok farklı bir sorun ortaya çıkar. Böyle bir durum olursa meclis çalışamaz hale geldiği için çalışabileceği bir zemin aranır. Millet iradesine gidilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin12 Ocak 2017 16:36

    dünyada örneklerini gördük orda istifalarda gelmişti

  • Halk adamı12 Ocak 2017 16:31

    Bunca ekonomik sıkıntı varken AKP %40 geçemez.Bu millet aptal değil.Böyle bir ortamda her kesim ekonomik olarak olumsuz olarak etkilemektedir.

  • kömürcü 12 Ocak 2017 16:15

    akp /55 mhp /25 chp /18 hdp /2 seçim olursa oy oranları böyle olur

  • temel12 Ocak 2017 15:10

    yapilacak ilk secimde CHP yüzde 20 ,nin altina düser.

  • uncu12 Ocak 2017 14:33

    mhp zaten şeriatçı bir partiydi şimdi birleştiler işin doğrusuda buydu

  • flamenco7212 Ocak 2017 14:20

    Bu erken seçimi; Çok önceden Bahçeli'ye bir tehdit olarak gösterip, referandum desteği sözü aldılar zaten...Ama bu şu durumda blöfün daniskası..Hadi 330 bulunmasın referandum çıkmasın da, bu ekonomik şartlarda götürsünler seçime bakalım..Kaç alıyorlar..MHP zaten her halükarda silindi de..AKP' için de bu şartlarda erken seçim sıkar..Bütün olay 2 sene dolmadan erken seçim, milletvekilliği özlük haklarının alınmadan seçim anlamı taşır..Ama bu MHP için olduğu kadar AKP için de başağrısı..Çünki oylar düşer...ve bir kısım vekiller meclis dışı kalır..Vatandaş ve muhalefet demeyecek mi? "Başkanlık sistemi uğruna ülkeyi krize soktunuz yetmedi bir de erken seçim riski"BU arada Bahçeli, vekillerini seçim barajı ile tehdit eden ilk genel başkan olarak tarihe geçti bence:):)

  • SEVGİ SERVET12 Ocak 2017 13:17

    AKP hayır oyu verecek MHP milletvekillerini seçimle korkutuyor. Bahçeli ise blöf yapıyor. Kral çıplak.

  • nermin çıkrıklı12 Ocak 2017 13:14

    Seçim barajı düşürmediler.Niyetleri de yok. İlk seçimde MHP barajı aşamaz.Zaten parti ikiye bölünmüş.Bu şartlarla Bahçelinin seçimi telaffuz etmesi bir blöftür. Yaptığı hatayı gidermek düşüncesinde hata nedir diye sorulursa şu söylenir: AKP erken seçimle MHP den anayasa desteği sağladı.Bahçeli de seçim olmamak şartıyla bu desteği verdi. Bunu kamu oyu çok iyi biliyor. Bu yargıyı değiştirmek için erken seçim taraftarı gibi görünmeyi gerekli görüyor. İlk seçimde AKP MHPnin baraj altında kalması ve buna HDP nin de eklenmesiyle eskisinden çok daha fazla milletvekili çıkarabilir.Bu CHP nin de işine gelir. O da mv sayısını arttırır.

  • ülkücü12 Ocak 2017 13:03

    en iyisi millet iradesine gitmek olacaktır, hali hazırda fetö, pkk, ışid terör belası ve bunlarla iş birliği yapan insanların arındırılması lazım, seçim çok iyi olur....

  • Ekrem eren12 Ocak 2017 12:51

    Önemli olan koltuk,vatan ve vatandaşlar teferruat.sayin bahçeli akpye yaptığı hizmeti MHP ye yapsaydı MHP iktidara gelirdi