E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnayasa değişikliği nota sınırlı etki yaratır---

Anayasa değişikliği nota sınırlı etki yaratır

Anayasa değişikliği nota sınırlı etki yaratır
18 Nisan 2017 - 10:18 borsagundem.com

JCR Türkiye'nin yaptığı açıklamaya göre, anayasa değişikliği ile birlikte ülkenin kredi notuna ilişkin etki sınırlı kalacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'de 16 Nisan referandumu ile gerçekleştirilen Anayasa değişikliğinin kredi notlarına etkisinin sınırlı olacağını, dikkatlerin hükümetin ekonomik zorlukların üstesinden gelmek için ortaya koyacağı politikalara verilmesi gerektiğini bildirdi.
Bugün yayınladığı değerlendirme notunda, artan siyasi ve sosyal belirsizliklerin Türkiye'nin kredi notunu sınırlayan faktörden biri olduğunu belirten JCR, "Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin güçlenmesinin getireceği hızlı karar alma istemi siyasi belirsizliğin azaltımasına katkı yapabilir. Bununla birlikte sosyal istikrarsızlığın bir süre daha devam edeceği görülüyor. Bu nedenle Anayasa değişikliğinin şu an için
notlar üzerinde sınırlı bir etkisi olacağını öngörüyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Önümüzdeki dönemde Türk hükümetinin makroekonomik dengesizliklerin üstesinden gelmek için bir dizi etkin politika uygulamaya başlayıp başlamayacağını yakından izleyeceklerini vurgulayan JCR, makroekonomik dengesizliklerin Türkiye'nin uzun vadeli zorluklarından biri olmaya devam ettiğine işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)