E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnalistler sordu Alkim Kimya’nın patronu yanıtladı---

Analistler sordu Alkim Kimya’nın patronu yanıtladı

Analistler sordu Alkim Kimya’nın patronu yanıtladı
29 Nisan 2016 - 12:12 borsagundem.com

Alkim Kimya yönetimi analistlerle buluştu. Reha Kora yatırımdan satışa çarpıcı açıklamalar yaptı.

SERAP SÜRMELİ - BORSAGUNDEM.COM 

Alkim Alkali Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reha Kora hafta içinde yaptığı özel toplantıda Alkim Kimya’nın büyümesi ve gündemde çok konuşulan satış planlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Ekonomi basınınından borsagundem.com ve Ekonomistin davetli olduğu toplantının sürpriz konukları analistlerdi. Önemli aracı kurumların temsilcileri Alkim Kimya patronunu soru yağmuruna tuttu. Alkim Kimya’nın genel müdürlüğünde yapılan toplantıya geniş bir yönetici kadrosuyla katılan Reha Kora, Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan’ın, “ Alkim Kimya ve Sodaş’ın satışından neden vazgeçtiniz?” sorusuna  “İstediğimiz değere çıkmadığı için satış işlemini sonlandırdık” yanıtını verdi. 
Reha Kora, Alkim Kağıt’la ilgili olarak ise “Bugünkü borsa değeri oldukça düşük. Hakikaten şirketin değerine bakıyorsunuz 30 milyon dolar. Arazisi 30 milyon dolardan fazla ediyor şu anda parselleyip satsak. Böyle olunca bunu satmak çok makul değil. Üstelik kar eden bir işletme” dedi.   

ÇAYIRHAN’DA KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMI İLE BÜYÜYORUZ 

Alkim Kimya’nın Çayırhan Tesisleri ile ilgili gelişmeleri paylaşan Reha Kora şöyle konuştu:
“Şirketin bilançosunda teknik olarak yer almayan fakat çok yüksek bir ekonomik değere sahip varlığını da dikkate alınması gerekmektedir. Şirketimiz özellikle yeraltı solüsyon madenciliği cevher işleri Çayırhan müessesemizde kullanıma hazır ve mevcut işleme kapasitesiyle hesap edildiğinde kullanımı yüzyıllarla ölçülecek büyüklükte maden rezervine sahiptir. Bu varlıkta dikkate alındığında şirketimizin gerçek değeri daha iyi ortaya konmuş olacaktır. 
Alkim’in 2 türlü işletmesi var. Bir göl işletmeleri var geçmişten beri sürdürdüğü. Birde 2010 yılından beri yatırıma başladığı 2012 yılının başında devreye aldığı Çayırhan yeraltı işletmesi var. 2015 yılının ekim ayında Çayırhan’ın kapasite artışı için teşvik belgesi alındı. 2016 Ocak ayında da fiili yatırım başladı. Şu anda da çok hızlı bir yatırım sürdürülüyor. Eylül sonu gibi de devreye alınacak. Bu Alkim’in teknolojik gücünü ortaya koyuyor. Aynı anda hem borç ödeyen hem 2 yıl üst üste yüksek temettü dağıtan hem yatırım yapan hem de yatırımını özkaynaktan yapan bir şirketin mali yapısı ne kadar kuvvetliyse, teknik bakımdan da büyük kapasite artış yatırımlarını kısa süreye sığdırabilmek tabi ki teknolojik birikimi gerektiriyor. Çayırhan’da kapasite artış yatırımı ile büyüyoruz.  Kapasite artış yatırımının yaklaşık maliyeti 12 milyon dolar civarında. Kapasite artışıyla beraber yakın coğrafyaya ihracat yapmayı planlıyoruz. “ 

REHA KORA SORULARI CEVAPLANDIRDI 

-Alkim Kimya ve Sodaş için geçen  sene yüzde 70’ini satma gibi bir girişiminiz olmuştu.  Bu karar sizi götüren neydi? Niye bu süreç sonlandı? Önümüzdeki yıllarda tekrar satışa çıkartma gibi bir düşünceniz var mı? 

Reha Kora: Biz şirketimizin görmeyi arzu ettiğimiz değerde olmadığını fark ediyoruz ve biliyoruz. Şirketimiz bize göre daha değerli. Ama borsadaki değeri de bu yapacak bir şey yok. Bu satış süreci 2-2.5 yıla yayılan bir süreç oldu ve istediğimiz değere çıkmadığı için satış işlemini sonlandırdık. Zaten bu satışın başlangıcını ve sonlandırdığımızı da KAP’a duyurduk. Yani her şey usulüne uygun. İleride ne olur ona şimdiden cevap vermek pek makul olmaz. Ama şirketin başarıyla devam etmesi aileyi de yatırımcıyı da memnun eder.
Kısaca cevap vermem gerekirse şirketin büyümekte ve değerinin artmakta olduğunu gördüğümüz için satış sürecin sonlandırdık. 

ALKİM KAĞIT’IN BUGÜNKÜ BORSA DEĞERİ OLDUKÇA DÜŞÜK 

-Alkim Kağıt satılıyor mu? 

Reha Kora: Alkim kağıt için biz her yıl genel kurulda kısmen veya tamamen satmak için yönetim kurulundan yetki alıyoruz. Tabi ki şirketimizin ve hisselerimizin değerini verebilecek yatırımcı çıksa satmayı o zaman değerlendirebiliriz.
Alkim Kağıt’ın bugünkü borsa değeri oldukça düşük. Hakikaten şirketin değerine bakıyorsunuz 30 milyon dolar. Arazisi 30 milyon dolardan fazla ediyor şu anda parselleyip satsak. Böyle olunca bunu satmak çok makul değil. Üstelik kar eden bir işletme.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)