E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Cam'dan sürpriz Rusya hamlesi ---

Anadolu Cam'dan sürpriz Rusya hamlesi

Anadolu Cam'dan sürpriz Rusya hamlesi
30 Kasım 2015 - 18:03 borsagundem.com

Anadolu Cam, Rusya'da sermaye artırımına katılıyor

Rusya ile yaşanan gergin ortamda Anadolu Cam'dan önemli bir hamle geldi. Anadolu Cam, Rusya'da faaliyet gösteren şirketlerinde azami 20 milyon euroluk sermaye artırımı yapılacağını açıkladı. Şirket Rusya'daki şirketlerin ana ortağı olan Balsand B.V.'nin sermaye arttırımlarına iştirak ederek katılım gerçekleştirecek. Rusya'nın Türk iş dünyasına yönelik sert yaptırım kararları sonrası Anadolu Cam'ın sermaye artırım kararı piyasa için sürpriz oldu.

Anadolu Cam'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Rusya'da faaliyet gösteren şirketlerimizin, azami 20 Milyon Euro eşdeğeri Ruble para biriminden sermaye artışı yapılacaktır.Bu bağlamda yapılacak sermaye arttırımına Rusya'daki şirketlerin ana ortağı olan Balsand B.V.'nin sermaye arttırımlarına iştirak edilerek katılım sağlanacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • benzer ulkeleriz01 Aralık 2015 21:08

    Rusya ve Turkiye benzer ulkelerdir...liderleri;hukuksuzluk birebir ortusur...Rusya da bizim gibi sirketlere el koymayi cok kolay yapar...dikkat etsin sirketlerimiz..

  • don karleone01 Aralık 2015 00:46

    onlar genelde el koyarlar hiç takmazlar hukuk,kural nedir bilmezler türk şirketlerin mal varlığna da el koyabilirler

  • Enteresan 01 Aralık 2015 00:36

    Türkiyede faliyet gösterdiği fabrikalarda daralma bahanesiyle işçi çıkarıyor fırn kapatıyor rusyaya yatırım yapıyor biraz enteresan

  • DC30 Kasım 2015 21:30

    gayet akıllıca ve hayati öneme sahip bir hamle yapmış anadolucam eğer rusya türk şirketlerini mali durum açısından sıkıştırma veya zor durumda bırakma ihtimaline karşı şirket tedbir alıyor bravo anadolucam

  • erdi30 Kasım 2015 18:48

    aptal bunlar.