E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAnadolu Cam için yüzde 31 yükseliş potansiyeli---

Anadolu Cam için yüzde 31 yükseliş potansiyeli

Anadolu Cam için yüzde 31 yükseliş potansiyeli
07 Şubat 2017 - 14:24 borsagundem.com

Anadolu Cam için Alan Yatırım AL tavsiyesi verdi

Anadolu Cam için 1,787 milyon TL hedef piyasa değeri ve %31 yükseliş potansiyeli ile “AL” tavsiyesi veriyoruz. Şirketin hisselerinin Ruble’nin TL ve USD’ye karşı değer kazanması, Türkiye operasyonlarındaki iyileşen FAVÖK marjı ve iştirak satışları ile birlikte düşen borçluluğundan faydalanmasını beklemekteyiz. Anadolu Cam hisseleri, 2017T 12,3 F/K ve 2017T 4,9 FD/FAVÖK çarpanları ile benzerlerine göre sırasıyla %16 ve %32 iskontolu olarak işlem görmektedir.

İştirak satışları ile birlikte azalan borçluluk… Anadolu Cam, yeniden yapılanma programı ile birlikte, 2014 yılı 2. çeyrekte 1 milyar TL’ye ulaşan net borcunu azaltmak ve şeffaflığını arttırmak için iştirak paylarını satmaya başladı ve 2014 yılında Paşabahçe’deki paylarını sattı. Sonrasında, 2015 ve 2016 yıllarında, Soda Sanayii hisselerini sattı ve 342 milyon TL gelir elde etti. Bunun sonucunda ise, 2016 yılı üçüncü çeyreğinde net borç/FAVÖK oranı 3,5’tan 2,4’e kadar geriledi.

Rusya’daki azalan riskler… Petrol fiyatlarının 25 USD’den 55 USD’ye yükselmesi sonrasında Rusya ekonomisinde toparlanma görülmeye başlandı. OPEC’in arz kısıtlaması kararı ve küresel ekonomik büyüme sonucu petrol fiyatlarında görülen yükseliş ile birlikte güçlenen Ruble, Rusya’daki operasyonlarından dolayı, Anadolu Cam’ın Rusya’dan elde ettiği geliri ve FAVÖK’ü arttıracağını düşünmekteyiz.

Türkiye operasyonlarındaki FAVÖK marjında toparlanma… Türkiye cam ambalaj sektöründeki güçlü büyüme (son 5 yılda %9 yıllık bileşik büyüme), Anadolu Cam açısından Park Cam’ın kapasite artışına ilişkin riskleri sınırlamıştır. Diğer yandan, maden suyu segmentindeki fiyat rekabetine rağmen, artan fiyatlar ile pazar genelindeki güçlü talep, şirketin Türkiye operasyonlarından olan FAVÖK marjını yükseltmiştir. Ayrıca, doğal gaz fiyatlarındaki düşüşün ardından, herhangi bir fiyat artışı gelmemesi, şirketin FAVÖK marjını olumlu etkileyeceğini düşünmekteyiz.

Riskler… Rusya’daki büyümenin, emtia piyasasına bağlı olması nedeniyle, yavaş ve kırılgan olması şirket için risk unsuru olduğunu düşünmekteyiz. Ayrıca, Park Cam tarafından yapılan ve yapılacak ek yatırımlar, piyasadaki rekabeti arttırabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca, Park Cam, maden suyu segmentinde, iki önemli müşteriyi portföyüne alıp belli bir pazar payı elde edeceği belirtilmektedir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumspor07 Şubat 2017 14:58

    Şişecam grubu arasında en avantajlı şirketin Soda olduğunu düşünüyorum. Şirketin bilanço beklentisi ve cam elyaf yatırımı ciddi beklenti oluşturmaktadır.