E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmerikan SPK'sından Credit Suisse soruşturması---

Amerikan SPK'sından Credit Suisse soruşturması

Amerikan SPK'sından Credit Suisse soruşturması
13 Şubat 2018 - 13:45 borsagundem.com

Amerikan SPK'sından volatilite fonuna soruşturma

Credit Suisse'in volatilite fonunu tasfiye etme kararı, Amerikan sermaye piyasası düzenleyici kurumu olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) soruşturmasına konu oldu.

İsviçre merkezli yatırım bankası Credit Suisse, piyasa korku göstergesi olarak bilinen VIX'i dayanak olan fonu VelocityShares Daily Inverse VIX Short-Term Exchange-Traded Note'u (XIV) piyasada geçen hafta yaşanan sert dalgalanmadan sonra 21 Şubat'ta tasfiye etme kararı almıştı.

Wall Street Journal'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre SEC, XIV fonunun yatırım performansının nasıl hesaplandığı ve bireysel yatırımcıların yer alıp almadığı konusunda Credit Suisse yetkililerini sorgulayacak.

XIV, VIX'in tarihi dip seviyelere gerilediği son bir yılda hedge fonlar için popüler bir ürüne dönüşmüştü. XIV ETN'i değerini, VIX'in tersinden alıyor; VIX yükselince XIV düşüyor, VIX düşünce XIV yükseliyor.

Credit Suisse'in haber hakkında yorum yapmaktan kaçındığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)