E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB Yunan bankalarına desteğini artırmadı---

AMB Yunan bankalarına desteğini artırmadı

AMB Yunan bankalarına desteğini artırmadı
02 Temmuz 2015 - 07:06 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası, Acil Durum Likidite Yardımı'nı Yunan bankaları için sabit bıraktı

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunan bankalarına sağladığı Acil Durum Likidite Yardımı’nı (ELA) sabit tuttu ve kurtarma programının şartlarının oylanacağı referandum için ülkeye zaman vermeye istekli olduğu sinyali verdi.

AMB sözcüsünün açıklamasına göre, Yönetim Kurulu Çarşamba günü Frankfurt’ta bir araya gelerek ELA’nın üst limitini değiştirmeme kararı aldı. Bir Yunan yetkilisinin verdiği bilgilere göre, politika yapıcılar bankaların yardım karşılığında gösterdikleri teminatta daha sert bir iskonto uygulamaktan kaçındı.

Yunanistan ve kreditörleri arasında beş aydır süren müzakerelerde AMB, Yunan bankalarını sağladığı destek ile ayakta tuttu. Likidite yardımının mevcut üst limiti yaklaşık 89 milyar euro (98 milyar dolar). Yunanistan’da bankaların kapalı olması ve sermaye kontrolleri uygulanması ile birlikte AMB, 5 Temmuz’daki referandum öncesinde politik süreci etkilemek istemiyor olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)