E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB yetkililerinde 'güçlü euro' endişesi---

AMB yetkililerinde 'güçlü euro' endişesi

AMB yetkililerinde 'güçlü euro' endişesi
17 Ağustos 2017 - 15:45 borsagundem.com

AMB yetkilileri, euro konusunda endişeli olduklarını kaydetti

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, Perşembe günü açıklanan son toplantı tutanaklarında, euronun, gelişen ekonominin verdiği destekten daha fazla güçlenebileceğine ilişkin endişelerini belirtti.

19-20 Temmuz'da düzenlenen toplantı tutanaklarında, euronun bugüne kadar gerçekleştirdiği yükselişin, Euro Bölgesi ekonomisinin temel ilkelerinde dünyanın geri kalanına göreceli olarak gerçekleşen değişimi kısmen yansıttığı kaydedilirken, euronun gelecekte çok güçlenebileceği riskine ilişkin endişeler belirtildi. Bu ortamda, Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu'nun politika için daha çok yere ve gerektiği durumda ve zamanda, her iki yönde de parasal teşviğin derecesini ayarlamak için esnekliğe ihtiyaç duyduğu kaydedildi.

Euro bölgesi ortak para birimi, bu yıl dolar karşısında yüzde 11 değer kazandı ve 19 ülkeden oluşan bölgede ekonomik toparlanma yayılırken ticaret ağırlıklı bazda yüzde 17 güçlendi. Eurodaki bu yükseliş, parasal teşvikten kademeli olarak çıkmaya hazırlanan politika yapıcılarının yüzleştiği zorluğun altını çiziyor.

Politika yapıcıları, 19-20 Temmuz toplantısında, merkez bankasının izleyeceği yolda "artağan" değişikliklere gidilmesini görüştü. Tutanaklara göre, politika düzenlemesini çok uzun bir süre ertelemek, Yönetim Kurulu'nun iletişimi ve ekonomik durum değerlendirmesi arasında sapmaya yol açabilir ve bu da finans piyasalarında daha belirgin bir volatiliteyi tetikleyebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)