E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAMB toplantısından ne bekleniyor---

AMB toplantısından ne bekleniyor

AMB toplantısından ne bekleniyor
14 Haziran 2018 - 13:30 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın politika toplantısında tahvil alımlarından çıkış tarihine ilişkin işaretler yakından izlenecek

Mario Draghi ve Avrupa Merkez Bankası'ndaki (AMB) diğer yetkililer, tahvil alımlarından çıkış tarihine ilişkin ilk resmi görüşmeyi Perşembe günü gerçekleştirecek. Yine de, yetkililerin bu konuda bir karara varıp varmayacakları net değil. Politika yapıcıları, karar almak için Temmuz ayını bekleyebilir.

Yatırımcılar ve ekonomistler, Perşembe günkü toplantıda, üç yıldır devam eden tahvil alımı programından çıkış tarihine ilişkin işaretleri yakından izleyecek. Yetkililerin bir zaman çizelgesi oluşturmaya hazır olup olmadıkları konusundaki beklentiler, bölünmüş durumda.

AMB'nin enflasyon görünümüne ilişkin güveni, tahminlerdeki güncellemelerin verdiği destek ile Haziran ayında artmış olabilir. Yatırımcılar, parasal genişlemenin yıl sonuna kadar uzatılmasına neredeyse kesin gözüyle bakıyor. İlk faiz artışının ise 2019'un ortalarında gerçekleşmesi öngörülüyor.

Bloomberg Economics'ten Jamie Murray, "AMB Başekonomisti Peter Praet'in 6 Haziran'daki yorumlarını da hesaba katarsak, bankanın enflasyonda zafere ulaşıldığını ilan etmesi ve varlık alımlarından çıkışı işaret etmesi olası görünüyor" dedi.

AMB, politika açıklamasını Frankfurt saatiyle 13:45'te yapacak. Başkan Draghi, yetkililerin belirli bir plan taslağı çizme konusunda tereddüt etmeleri durumunda üzeri daha kapalı bir şekilde ipucu verme kararı alabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)