E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAlves Bekir'i de yaktı---

Alves Bekir'i de yaktı

Alves Bekir'i de yaktı
22 Ekim 2014 - 04:57 borsagundem.com

Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray maçında kırmızı kart gören Alves'e verdiği cezanın Konya maçında kırmızı gören Bekir'e de uygulanmasına karar verdi

Galatasaray maçında rakibine attığı tekmenin ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bruno Alves, takım arkadaşı Bekir İrtegün'ü de yaktı. Fenerbahçe yönetimi, Alves'e verilen cezanın, Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören ve herhangi bir yaptırım uygulanmayan Bekir İrtegün'e de uygulanmasına karar verdi. 

Senad Ok'un Milliyet'teki haberine göre F.Bahçe’nin hocası, sabah yapılan idman öncesi Portekizli oyuncuya halen takımın bir parçası olduğunu söyledi, “İnsanlar hata yapar ve bunun bedelini öder. Sen de büyük bir hata yaptın ve cezanı çekeceksin. Bundan sonra en iyi yaptığın şeye odaklan ve futbol oyna” dedi.

Fenerbahçe’de gündemin bir numaralı ismi Bruno Alves, dünkü antrenmana çıktı. Pazartesi günkü çalışmaya morali bozuk olduğu için alınmayan Portekizli oyuncu dün sabah erkenden tesislerin yolunu tuttu. Çalışma öncesi kahvaltı salonunda bulunan arkadaşlarının yanına giden Alves’e sarı-lacivertli futbolcular hemen “Bugün antrenmana çıkıyorsun değil mi?” sorusunu yönelttiler.

“Evet” karşılığını veren Portekizli oyuncu ardından, “Dün (önceki gün) antrenmana çıkamayınca futboldan ve sizden uzak kalmanın ne kadar kötü bir durum olduğunu anladım. Ama psikolojik açıdan gerçekten kötüydüm. Böyle olsun istemezdim. Bir anlık dikkatsizliğim olayı bu noktalara getirdi. Bunlar yaşanmamalıydı. Sizin emekleriniz heba olduğu, takım kaybettiği için inanın çok üzgünüm. Böyle bir şey bir daha olmayacak” ifadelerini kullandı.

Bruno Alves ardından Teknik Direktör İsmail Kartal ile bir araya geldi. Portekizli oyuncuya yaptığı hareketin cezasını çekeceğini belirten Kartal, “Artık bu işleri bir kenara bırak. İnsanlar hata yapar ve bunun bedelini öder. Sen de büyük bir hata yaptın ve bedelini disiplin talimatları çerçevesinde ödeyeceksin. İşine odaklan. En iyi yaptığın şeye odaklan ve futbol oyna. Sen de hâlâ bu takımın bir parçasısın, bunu sakın unutma” dedi.

Kartal bu sözlerle oyuncusunu hem uyardı, hem de takım için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

BEKİR'İ DE YAKTI

Sarı-lacivertli yönetim, Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Bruno Alves’e 50 bin euro ceza vermeyi kararlaştırdı. Ancak bu ceza Bekir İrtegün’ü de yaktı. Yönetim, Alves’e uygulanan cezanın Torku Konyaspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası herhangi bir yaptırım ile karşılaşmayan tecrübeli oyuncuya da kesilmesi yönünde görüş birliğine vardı. İki oyuncunun da maç başı primlerle ciddi bir kayıp yaşayacağı belirtildi.

Jiu Jitsu etkisi

Bruno Alves’in sahada kendini kontrol edememesi yaptığı Jiu-Jitsu sporuna bağlandı. Geçen sene Milliyet’e verdiği röportajda en büyük hobisinin Jiu-Jitsu yapmak olduğunu söyleyen futbolcu bu şekilde hem stres attığını, hem de esnek ve fit olduğunu belirtti.

Brezilya’da ve Portekiz’de meşhur bir spor olan Jiu-Jitsu Japonca’da “İnce sanat” anlamına gelmektedir. Çok eski bir uzak doğu dövüş sanatıdır. Bu sporun felsefesi ise zihin ve bedenin aynı anda uyarlanması. Uzun süredir bu sporla uğraşan futbolcu 3. yani en yüksek seviye olan “Judan” kategorisinde bulunuyor.

Jiu-Jitsu antrenmanları sırasında yaptığı hareketlerin etkisinde kalan futbolcu bu yüzden kendini zaman zaman kontrol edemiyor.

Portekizli futbolcu geçen sezon da ayak tenisi oynarken yine kendisini kontrol edememiş ve havadaki topa röveşata yapmaya kalkınca omuzunun üstüne düşmüştü. Bu sebeple takımdan da uzun süre ayrı kalmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)