E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’ın varlık satışında imzalar atıldı---

Altınyağ’ın varlık satışında imzalar atıldı

Altınyağ’ın varlık satışında imzalar atıldı
08 Mart 2018 - 13:26 borsagundem.com

Avrupa’nın en büyük şirketlerinden Sodrugestvo Group, Altınyağ’da yaptığı incelemeleri tamamladı. Varlık satışı için imzalar atıldı. Altınyağ borçlarını kapatıp, mali yapısını güçlendirecek

BORSAGUNDEM.COM

Altınyağ Kombinaları’nın 28 Kasım 2017 tarihinde başlayan varlık satışı süreci 8 Mart 2018 tarihinde resmi imzaların atılmasıyla sonuçlandırıldı. Due Diligence inceleme sürecini geçen hafta tamamlayan Sodrugestvo Group, imzaların atılması için Mehmet Nureddin Çevik’e resmi davette bulunmuştu. Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A yöneticileri ile Belarus’ta bir araya gelen Altınyağ Kombinaları yönetimi son pazarlıkları yaparak varlık satışı sürecini sonuçlandırdı. Kasım ayında niyet mektubu 34 milyon dolar olarak imzalanmış olsa da yapılan son pazarlıklar ve peşinat miktarı ve ödeme tarihini öne çekilmesiyle ilgili detaylar varlık satışı rakamını değiştirdi. Altınyağ Kombinaları’nın İzmir’deki fabrikası ve varlıkları 30.5 milyon dolara Sodrugestvo Group’a satıldı.

İŞTE KAP AÇIKLAMASI

KAP’a yapılan açıklamada, "Sodrugestvo Group S.A. ile varlık satış devir işlemlerinin başlatılması adına alınan 07.03.2018 tarihinde yapılan görüşmeler neticesinde Arsa-Bina-Makina Parkı satışı için Due Diligence inceleme raporlarına göre ön protokol imzalanmıştır. Altınyağ Kombinaları A.Ş. nin yapmakta olduğu iyileştirme yatırımlarının Sodrugestvo Group S.A. firmasının yükümlülüğünde olması, Sodrugestvo Group S.A. nın teknik inceleme için görevlendirdiği Royal Haskoning DHV Firmasınca hazırlanan raporda belirlenen teknik altyapı-tesis eksikliklerinin Sodrugestvo Group S.A. firması tarafından giderilecek olması ve ödeme koşullarının erkene çekilerek yüksek tutarda peşinat alınması nedeniyle, satış tutarında 30.500.000 $ + KDV olarak kesin mutabakata varılmış ve ön protokol imzalanmıştır. Mutabakata göre 11.000.000 $ + KDV devir tarihinde peşin olarak tahsil edilecek olup, kalan 19.500.000 $ + KDV ise 60 ay vade ile eşit taksitler halinde ödenecektir.  Devir sözleşmesi imzalandığında kamuoyu bilgilendirilecektir." denildi.

Altınyağ’ın varlık satışında önemli gelişme

ÇEVİK: BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Etiler Marmaris markasının da sahibi olan Altınyağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, yaptıkları yatırımla İzmir ve Türk ekonomisine Altınyağ gibi istihdam yaratan bir değeri kazandırdıklarını belirterek, “Altınyağ varlıklarının satışından elde ettiğimiz gelir ile öncelikle borçlarımızı kapatacağız. Önümüzdeki dönemde gıda ve gayri menkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirmeyi ve büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Altınyağ mali yapısını güçlendiriyor

NİYET MEKTUBU 28 KASIM’DA İMZALANMIŞTI

İzmir’in köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Altınyağ Kombinaları, 28 Kasım 2017 tarihinde 34 milyon dolarlık varlık satışı için niyet mektubu imzalamıştı. O tarihte şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “20.11.2017 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararına istinaden yapılan görüşmeler neticesinde Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A ile, Şirketimiz Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile, İştirakimiz Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı KDV hariç 34.000.000 ($) ABD Dolarına satışı yapılmak üzere niyet mektubu imzalanmıştır. İmzalanan bu niyet mektubuna göre önümüzdeki 3 aylık süreçte teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal olan konularda inceleme yapılacaktır. Yapılacak incelemelerin olumlu sonuçlanması akabinde sonraki 3 ayda devir işlemleri için yapılacak resmi prosedür ile süreç tamamlanacaktır" denildi.

Altınyağ 20 milyon dolar yatırım yaptı, küresel üretici oldu

Güçlü yatırımlar Altınyağ’a kâr getirdi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.